Przepis na: Mielona wo³owina po chiñsku

Zg³o¶ b³±d

Sk³adniki( cukier ,czosnek ,keczup ,natka pietruszki ,sos sojowy ,sól ,szczypiorek ,woda ,wo³owina ):

  • 30 dag mielonej wo³owiny
  • szklanka wody
  • 3 ³y¿ki sosu sojowego
  • 3 ³y¿eczki cukru
  • 2 z±bki czosnku
  • 2 ³y¿ki keczupu
  • sól
  • kilka ³y¿ek posiekanego szczypioru lub natki pietruszki (do posypania)

Przepis:

Mielona wo³owina po chiñsku
Zagotuj na patelni wodê z sosem sojowym, cukrem i posiekanym czosnkiem. Mieszaj±c, dodaj miêso, keczup i sól (nie odstawiaj patelni z ognia). Gdy tylko miêso zbr±zowieje i potrawa zacznie wrzeæ, mo¿na, a nawet trzeba j± ju¿ je¶æ. Wa¿ne, by gotowaæ j± jak najkrócej, gdy¿ inaczej wo³owina traci smak. Posyp zielenin±. Podawaj z gotowanymi ziemniakami pokrojonymi jak na wiêksze frytki, z ry¿em lub z kluskami.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu