Zobacz inne przepisy
Przepis na: Mielona wołowina po chińsku
Składniki( cukier ,czosnek ,keczup ,natka pietruszki ,sos sojowy ,sól ,szczypiorek ,woda ,wołowina ):
- 30 dag mielonej wołowiny
- szklanka wody
- 3 łyżki sosu sojowego
- 3 łyżeczki cukru
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki keczupu
- sól
- kilka łyżek posiekanego szczypioru lub natki pietruszki (do posypania)
Przepis:

Zagotuj na patelni wodę z sosem sojowym, cukrem i posiekanym czosnkiem. Mieszając, dodaj mięso, keczup i sól (nie odstawiaj patelni z ognia). Gdy tylko mięso zbrązowieje i potrawa zacznie wrzeć, można, a nawet trzeba ją już jeść. Ważne, by gotować ją jak najkrócej, gdyż inaczej wołowina traci smak. Posyp zieleniną. Podawaj z gotowanymi ziemniakami pokrojonymi jak na większe frytki, z ryżem lub z kluskami.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Mielona wołowina po chińsku
W życiu nie widziałem głupszego przepisu. A sos sojowy zawiera glutaminiam, którego na pewno dziecku nie należy podawać.
-
Mielona wołowina po chińsku
Keczup to prawdziwie chiński składnik ...