Zobacz inne przepisy
Przepis na: Mielona wo³owina po chiñsku
Sk³adniki( cukier ,czosnek ,keczup ,natka pietruszki ,sos sojowy ,sól ,szczypiorek ,woda ,wo³owina ):
- 30 dag mielonej wo³owiny
- szklanka wody
- 3 ³y¿ki sosu sojowego
- 3 ³y¿eczki cukru
- 2 z±bki czosnku
- 2 ³y¿ki keczupu
- sól
- kilka ³y¿ek posiekanego szczypioru lub natki pietruszki (do posypania)
Przepis:

Zagotuj na patelni wodê z sosem sojowym, cukrem i posiekanym czosnkiem. Mieszaj±c, dodaj miêso, keczup i sól (nie odstawiaj patelni z ognia). Gdy tylko miêso zbr±zowieje i potrawa zacznie wrzeæ, mo¿na, a nawet trzeba j± ju¿ je¶æ. Wa¿ne, by gotowaæ j± jak najkrócej, gdy¿ inaczej wo³owina traci smak. Posyp zielenin±. Podawaj z gotowanymi ziemniakami pokrojonymi jak na wiêksze frytki, z ry¿em lub z kluskami.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
Mielona wo³owina po chiñsku
W ¿yciu nie widzia³em g³upszego przepisu. A sos sojowy zawiera glutaminiam, którego na pewno dziecku nie nale¿y podawaæ.
-
Mielona wo³owina po chiñsku
Keczup to prawdziwie chiñski sk³adnik ...