Przepis na: Mielona wołowina po chińsku

Zgłoś błąd

Składniki( cukier , czosnek , keczup , natka pietruszki , sos sojowy , sól , szczypiorek , woda , wołowina ):

  • 30 dag mielonej wołowiny
  • szklanka wody
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżeczki cukru
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki keczupu
  • sól
  • kilka łyżek posiekanego szczypioru lub natki pietruszki (do posypania)

Przepis:

Mielona wołowina po chińsku
Zagotuj na patelni wodę z sosem sojowym, cukrem i posiekanym czosnkiem. Mieszając, dodaj mięso, keczup i sól (nie odstawiaj patelni z ognia). Gdy tylko mięso zbrązowieje i potrawa zacznie wrzeć, można, a nawet trzeba ją już jeść. Ważne, by gotować ją jak najkrócej, gdyż inaczej wołowina traci smak. Posyp zieleniną. Podawaj z gotowanymi ziemniakami pokrojonymi jak na większe frytki, z ryżem lub z kluskami.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu