Przepis na: Mazurek na kruchym spodzie (bez mleka, jajek, glutenu)

Zg³o¶ b³±d

Sk³adniki( cukier ,cukier waniliowy ,margaryna ,m±ka kukurydziana ):

  • 2 szklanki m±ki kukurydzianej
  • kostka margaryny bezmlecznej
  • cukier wanilinowy albo ³y¿ka cukru

Przepis:

Mazurek na kruchym spodzie  (bez mleka, jajek, glutenu)
Margarynê wyjmij z lodówki poprzedniego dnia (musi byæ bardzo miêkka). Zagnieæ ciasto (je¿eli nie bêdzie siê chcia³o zagnie¶æ, dodaj 1-2 ³y¿eczki wody). W³ó¿ do zamra¿alnika. Po godzinie wyjmij i roz³ó¿ na p³askiej blasze wy³o¿onej papierem do pieczenia. Piecz w 220°C przez kwadrans (na z³oty kolor).
To ciasto jest bardzo kruche, dlatego zanim go nie polejesz lukrem, nie próbuj go zdejmowaæ z blachy, a i potem lepiej prze³ó¿ je razem z papierem.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu
  • Re: Ciasta bez jajek i mleka

    spodzie (bez mleka, jajek, glutenu) Sk³adniki: - 2 szklanki m±ki kukurydzianej - kostka margaryny bezmlecznej - cukier wanilinowy albo ³y¿ka cukru Sposób przyrz±dzania: Margarynê wyjmij z lodówki poprzedniego dnia (musi byæ bardzo miêkka). Zagnieæ ciasto (je¿eli nie bêdzie siê chcia³o

Zobacz inne przepisy