Zobacz inne przepisy
Przepis na: Mazurek na kruchym spodzie (bez mleka, jajek, glutenu)
Sk³adniki( cukier ,cukier waniliowy ,margaryna ,m±ka kukurydziana ):
- 2 szklanki m±ki kukurydzianej
- kostka margaryny bezmlecznej
- cukier wanilinowy albo ³y¿ka cukru
Przepis:

Margarynê wyjmij z lodówki poprzedniego dnia (musi byæ bardzo miêkka). Zagnieæ ciasto (je¿eli nie bêdzie siê chcia³o zagnie¶æ, dodaj 1-2 ³y¿eczki wody). W³ó¿ do zamra¿alnika. Po godzinie wyjmij i roz³ó¿ na p³askiej blasze wy³o¿onej papierem do pieczenia. Piecz w 220°C przez kwadrans (na z³oty kolor).
To ciasto jest bardzo kruche, dlatego zanim go nie polejesz lukrem, nie próbuj go zdejmowaæ z blachy, a i potem lepiej prze³ó¿ je razem z papierem.
To ciasto jest bardzo kruche, dlatego zanim go nie polejesz lukrem, nie próbuj go zdejmowaæ z blachy, a i potem lepiej prze³ó¿ je razem z papierem.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
Re: Ciasta bez jajek i mleka
spodzie (bez mleka, jajek, glutenu) Sk³adniki: - 2 szklanki m±ki kukurydzianej - kostka margaryny bezmlecznej - cukier wanilinowy albo ³y¿ka cukru Sposób przyrz±dzania: Margarynê wyjmij z lodówki poprzedniego dnia (musi byæ bardzo miêkka). Zagnieæ ciasto (je¿eli nie bêdzie siê chcia³o