Przepis na: Mazurek na kruchym spodzie (bez mleka, jajek, glutenu)

Zgłoś błąd

Składniki( cukier , cukier waniliowy , margaryna , mąka kukurydziana ):

  • 2 szklanki mąki kukurydzianej
  • kostka margaryny bezmlecznej
  • cukier wanilinowy albo łyżka cukru

Przepis:

Mazurek na kruchym spodzie  (bez mleka, jajek, glutenu)
Margarynę wyjmij z lodówki poprzedniego dnia (musi być bardzo miękka). Zagnieć ciasto (jeżeli nie będzie się chciało zagnieść, dodaj 1-2 łyżeczki wody). Włóż do zamrażalnika. Po godzinie wyjmij i rozłóż na płaskiej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 220°C przez kwadrans (na złoty kolor).
To ciasto jest bardzo kruche, dlatego zanim go nie polejesz lukrem, nie próbuj go zdejmować z blachy, a i potem lepiej przełóż je razem z papierem.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Ciasta bez jajek i mleka

    spodzie (bez mleka, jajek, glutenu) Składniki: - 2 szklanki mąki kukurydzianej - kostka margaryny bezmlecznej - cukier wanilinowy albo łyżka cukru Sposób przyrządzania: Margarynę wyjmij z lodówki poprzedniego dnia (musi być bardzo miękka). Zagnieć ciasto (jeżeli nie będzie się chciało

Zobacz inne przepisy