Zobacz inne przepisy
Przepis na: Mazurek cytrynowy III
Sk³adniki( cukier ,cukier puder ,cytryna ,cytryna ,jajka ,mas³o ,mas³o ,m±ka ,proszek do pieczenia ,sok pomarañczowy ):
- masa:
- 2 jajka
- szklanka cukru
- 2 ³y¿ki soku z cytryny
- skórka otarta ze sparzonej cytryny
- 2 ³y¿ki m±ki
- 2 ³y¿eczki proszku do pieczenia
glazura: - 2 ³y¿ki soku z pomarañczy
- 3/4 szklanki cukru pudru
- ³y¿ka miêkkiego mas³a
Przepis:

Jajka ubij z cukrem na pulchn± masê. Domieszaj sok i skórkê z cytryny oraz m±kê zmieszan± z proszkiem do pieczenia. Wylej masê na kruchy, podpieczony spód (skróæ czas jego pieczenia do 10 minut i po wyjêciu z piecyka zostaw na blaszce). Nagrzej piekarnik do 175 st. C. Wstaw mazurek i piecz oko³o 10 minut. W misce (lepiej - w makutrze) utrzyj wszystkie sk³adniki glazury na jednolit± masê. Posmaruj ni± ostudzony mazurek.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
Mazurek cytrynowy III
a z czego ten spod ? mt