Przepis na: Mazurek cytrynowy III

Zg³o¶ b³±d

Sk³adniki( cukier ,cukier puder ,cytryna ,cytryna ,jajka ,mas³o ,mas³o ,m±ka ,proszek do pieczenia ,sok pomarañczowy ):

  • masa:
  • 2 jajka
  • szklanka cukru
  • 2 ³y¿ki soku z cytryny
  • skórka otarta ze sparzonej cytryny
  • 2 ³y¿ki m±ki
  • 2 ³y¿eczki proszku do pieczenia
    glazura:
  • 2 ³y¿ki soku z pomarañczy
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • ³y¿ka miêkkiego mas³a

Przepis:

Mazurek cytrynowy III
Jajka ubij z cukrem na pulchn± masê. Domieszaj sok i skórkê z cytryny oraz m±kê zmieszan± z proszkiem do pieczenia. Wylej masê na kruchy, podpieczony spód (skróæ czas jego pieczenia do 10 minut i po wyjêciu z piecyka zostaw na blaszce). Nagrzej piekarnik do 175 st. C. Wstaw mazurek i piecz oko³o 10 minut. W misce (lepiej - w makutrze) utrzyj wszystkie sk³adniki glazury na jednolit± masê. Posmaruj ni± ostudzony mazurek.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy