Zobacz inne przepisy
Przepis na: Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
Sk³adniki( bakalie ,cukier puder ,cukier puder ,cytryna ,cytryna ,jajka ,m±ka ziemniaczana ,¶mietana ):
- masa: 2 jajka
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 100 ml kwa¶nej ¶mietany
- ³y¿ka m±ki ziemniaczanej
- 4 ³y¿ki soku z cytryny
- 2 szklanki rozdrobnionych bakalii
lukier: szklanka cukru pudru - 2-3 ³y¿ki soku z cytryny
Przepis:

¯ó³tka utrzyj z po³ow± cukru pudru, dodaj ¶mietanê, m±kê i sok z cytryny. Wymieszaj. Bia³ka ubij na sztywno, dodaj±c na koñcu resztê cukru pudru. Masê ¿ó³tkow± po³±cz delikatnie z pian±, domieszaj bakalie. Nagrzej piekarnik do 175 st. C. Formê wy³ó¿ pergaminem. Mazurek wy³ó¿ na blachê. Piecz ok. 20 minut. Przygotuj lukier. Ucieraj cukier puder z sokiem z cytryny oraz jedn± lub dwiema ³y¿kami wody, a¿ uzyska konsystencjê gêstej ¶mietany. Posmaruj mazurek.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
Dlaczego wiekszosc przespisow jest bez zamieszczonych zdjec. Przeciez to najwazniejsza rzecz i kazdy chce zobaczyc jak ma to wygladc.Jak zawsze nie mozna tego do konca dopracowac. Szkoda.