Zobacz inne przepisy
Przepis na: Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
Składniki( bakalie ,cukier puder ,cukier puder ,cytryna ,cytryna ,jajka ,mąka ziemniaczana ,śmietana ):
- masa: 2 jajka
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 100 ml kwaśnej śmietany
- łyżka mąki ziemniaczanej
- 4 łyżki soku z cytryny
- 2 szklanki rozdrobnionych bakalii
lukier: szklanka cukru pudru - 2-3 łyżki soku z cytryny
Przepis:

Żółtka utrzyj z połową cukru pudru, dodaj śmietanę, mąkę i sok z cytryny. Wymieszaj. Białka ubij na sztywno, dodając na końcu resztę cukru pudru. Masę żółtkową połącz delikatnie z pianą, domieszaj bakalie. Nagrzej piekarnik do 175 st. C. Formę wyłóż pergaminem. Mazurek wyłóż na blachę. Piecz ok. 20 minut. Przygotuj lukier. Ucieraj cukier puder z sokiem z cytryny oraz jedną lub dwiema łyżkami wody, aż uzyska konsystencję gęstej śmietany. Posmaruj mazurek.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
Dlaczego wiekszosc przespisow jest bez zamieszczonych zdjec. Przeciez to najwazniejsza rzecz i kazdy chce zobaczyc jak ma to wygladc.Jak zawsze nie mozna tego do konca dopracowac. Szkoda.