Zobacz inne przepisy
Przepis na: Masa czekoladowa - ganache
Przepis:
Pokruszyæ czekoladê do miski. Kremówkê zagotowaæ, gor±c± zalaæ czekoladê. Zostawiæ na kilka minut, po czym dok³adnie rozmieszaæ, a¿ ca³a czekolada siê rozpu¶ci.
Sch³odziæ w lodówce, mieszaæ co jaki¶ czas, aby nie stê¿a³a. Wyj±æ i ubijaæ trzepaczk± (rózg±), ¿eby zesztywnia³a - bêdzie siê lepiej trzymaæ.
Sch³odziæ w lodówce, mieszaæ co jaki¶ czas, aby nie stê¿a³a. Wyj±æ i ubijaæ trzepaczk± (rózg±), ¿eby zesztywnia³a - bêdzie siê lepiej trzymaæ.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
tarta czekoladowa
z mas³em w palcach, a¿ powstanie góra krudzonki, dodajê ¿ó³tko i ¶mietane, szybko zagniatam ciasto. Foremkê do tart, wysmarowawszy mas³em, wyklejam ciastem. Do pieca na 15min w 180st (az sie zarumieni) w tym czasie zabieram sie za mase: masa czekoladowa (ganache