Zobacz inne przepisy
Przepis na: Masa czekoladowa - ganache
Przepis:

Pokruszyć czekoladę do miski. Kremówkę zagotować, gorącą zalać czekoladę. Zostawić na kilka minut, po czym dokładnie rozmieszać, aż cała czekolada się rozpuści.
Schłodzić w lodówce, mieszać co jakiś czas, aby nie stężała. Wyjąć i ubijać trzepaczką (rózgą), żeby zesztywniała - będzie się lepiej trzymać.
Schłodzić w lodówce, mieszać co jakiś czas, aby nie stężała. Wyjąć i ubijać trzepaczką (rózgą), żeby zesztywniała - będzie się lepiej trzymać.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
tarta czekoladowa
z masłem w palcach, aż powstanie góra krudzonki, dodaję żółtko i śmietane, szybko zagniatam ciasto. Foremkę do tart, wysmarowawszy masłem, wyklejam ciastem. Do pieca na 15min w 180st (az sie zarumieni) w tym czasie zabieram sie za mase: masa czekoladowa (ganache