Przepis na: Masa czekoladowa

Zgłoś błąd

Składniki( cukier puder ,czekolada ,kakao ,margaryna ):

  • 10 dkg czekolady (tabliczka) lub kakao
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1/2 kostki margaryny

Przepis:

Masa czekoladowa
Czekoladę rozpuść z cukrem na bardzo małym ogniu. Dodaj margarynę i wciąż podgrzewając mieszaj aż do uzyskania gładkiej masy, którą natychmiast, zanim zastygnie, polej ciasto.

Masa czekoladowa - Zdjęcia

Masa czekoladowa - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Ostatki

    Pączki mają różne nadzienia: dżemy, masę czekoladową, budyń... Robisz kaik? -- https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/wd/qa/jcow/UBZWRKMkOwbtiZZaBX.jpg

  • Re: Świąteczne przepisy kulinarne IV

    EKSPRESOWE CIASTO CZEKOLADOWE 300 g prażonych jabłek (musu jabłkowego) 120 g masła z pestek słonecznika 250 kakao Wszystkie składniki umieść w misce i dokładnie ze sobą wymieszaj. Malutką tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i przelej do niej masę czekoladową. Ciasto piecz przez 30

  • Re: ?Zielone czyli samo zdrowie?

    EKSPRESOWE CIASTO CZEKOLADOWE 300 g prażonych jabłek (musu jabłkowego) 120 g masła z pestek słonecznika 250 kakao Wszystkie składniki umieść w misce i dokładnie ze sobą wymieszaj. Malutką tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i przelej do niej masę czekoladową. Ciasto piecz przez 30

  • Re: Dzień Czekolady

    Przedostatni proces nazywa się konszowaniem. Koncha to pojemnik wypełniony metalowymi koralikami, które działają jak młynki. Rozdrobniona i wymieszana masa czekoladowa jest utrzymywana w stanie ciekłym dzięki działaniu ciepła tarcia. Czekolada przed konszowaniem ma nierówną i ziarnistą konsystencję

  • Re: ** S * T *Y * C * Z *E * N ** 2024

    Wpadam na dwie minutki zostawić powitanie, nadreptalam się trochę w kuchni, wcześniej byłam u rodziców więc późno przyjechałam. I jeszcze zachciało mi się mojego wymyślonego tortu z nowym smakiem. Aż boję się spróbować i to dopiero jutro, musi dobrze zastygnąć. Zbyt dużo masy czekoladowej wylałam

  • Re: Jak nadziewacie pączki?

    Ja nadziewała codziennie do 200 sztuk ale mieliśmy do tego nadziewatke ktora działała na zasadzie strzykawki z grubą iglą. Do nadziewania budyniem, bita śmietaną, adwokatem czy masa czekoladowa używało się rękawa z metalową tylko ( k9ncowką) o grubości ok 0,5cm tylko musiala byc dluga a nie taka

  • Re: NIE TYLKO KUCHENNE REWOLUCJE

    pokruszoną czekoladę (mleczną i gorzką). Gdy czekolada się rozpuści, wymieszaj składniki do połączenia. Zdejmij naczynie z masą czekoladową z palnika. Zmiksuj ją. Dzięki temu krem będzie gęstszy i stabilniejszy. Odstaw masę czekoladową do wystudzenia, a następnie wstaw na kilka godzin na lodówki (najlepiej

  • Re: Dzień Czekolady

    Masło kakaowe musi być hartowane, aby zachować połysk i powłokę. czekoladziarz temperuje czekoladę, schładzając masę czekoladową poniżej jej temperatury krzepnięcia, a następnie podgrzewając czekoladę do temperatury od 31 do 32°C (88 do 90°F) w przypadku czekolady mlecznej lub od 32 do 33 °C (90 do

Zobacz inne przepisy