Zobacz inne przepisy
Przepis na: Masa czekoladowa
Składniki( cukier puder ,czekolada ,kakao ,margaryna ):
- 10 dkg czekolady (tabliczka) lub kakao
- 3 łyżki cukru pudru
- 1/2 kostki margaryny
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: TŁUSTY CZWARTEK
Pączki występują z różnymi nadzieniami: z dżemem, masą czekoladową, budyniem? Robisz takie?
-
Re: Najlepszy i najgorszy sernik
Najlepszy dla mnie to sernik z rosą. Najgorszy - łaciaty i wszelkie połączenia masy serowej z masą czekoladową. nie lubię serników zbitych, przemrożonych, suchych, ani zbyt puszystych ii przesłodzonych. Lubię też sernik z truskawkami i galaretką.
-
Re: A może by tak wątek kulinarny XIV
pischinger ? prosty i bardzo smaczny torcik, wykonany z cienkich wafli przełożonych masą czekoladowo-orzechową i polany lukrem,
-
Re: Świąteczne przepisy kulinarne IV
rozpuścić ją w kąpieli wodnej) i część cukru (ok.1/3). Wszystko dokładnie wymieszać. W misce ubić całe jajka, dodając stopniowo pozostały cukier. Mieszając (mikserem albo ręcznie) dodawać do masy jajeczno-cukrowej masę czekoladową, na przemian z mąką i cukrem waniliowym. Gotowe ciasto wyłożyć na blachę
-
Re: A może wątek kulinarny XV
rozpuścić ją w kąpieli wodnej) i część cukru (ok.1/3). Wszystko dokładnie wymieszać. W misce ubić całe jajka, dodając stopniowo pozostały cukier. Mieszając (mikserem albo ręcznie) dodawać do masy jajeczno-cukrowej masę czekoladową, na przemian z mąką i cukrem waniliowym. Gotowe ciasto wyłożyć na blachę
-
Re: WĄTKI DOTYCZĄCE KUCHNI I PRZEPISÓW KULINARNYC
rozpuścić ją w kąpieli wodnej) i część cukru (ok.1/3). Wszystko dokładnie wymieszać. W misce ubić całe jajka, dodając stopniowo pozostały cukier. Mieszając (mikserem albo ręcznie) dodawać do masy jajeczno-cukrowej masę czekoladową, na przemian z mąką i cukrem waniliowym. Gotowe ciasto wyłożyć na blachę
-
Re: Wielkanoc
rozpuścić ją w kąpieli wodnej) i część cukru (ok.1/3). Wszystko dokładnie wymieszać. W misce ubić całe jajka, dodając stopniowo pozostały cukier. Mieszając (mikserem albo ręcznie) dodawać do masy jajeczno-cukrowej masę czekoladową, na przemian z mąką i cukrem waniliowym. Gotowe ciasto wyłożyć na blachę
-
Re: WĄTKI DOTYCZĄCE KUCHNI I PRZEPISÓW KULINARNYC
ROLADKI KOKOSOWE 200 g masła100 g cukru pudru, 3 łyżki wiórków kokosowych, sok z cytryny Masa czekoladowa: 3 paczki herbatników100 g cukru pudru cukier waniliowy3 łyżki kakao2-3 łyżki wody Utrzyj masło z cukrem pudrem na puszystą masę. Po trochu dodawaj wiórki kokosowe i sok z cytryny. Starannie