Przepis na: Masa czekoladowa

Zgłoś błąd

Składniki( cukier puder ,czekolada ,kakao ,margaryna ):

  • 10 dkg czekolady (tabliczka) lub kakao
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1/2 kostki margaryny

Przepis:

Masa czekoladowa
Czekoladę rozpuść z cukrem na bardzo małym ogniu. Dodaj margarynę i wciąż podgrzewając mieszaj aż do uzyskania gładkiej masy, którą natychmiast, zanim zastygnie, polej ciasto.

Masa czekoladowa - Zdjęcia

Masa czekoladowa - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Śląskie smaki - przepisy kulinarne

    cukru. Gdy zjaśnieje i nabierze puszystości, nie przerywając ubijania, wbić kolejno 2 jajka i cienką strużką wlać czekoladę. 2. Do masy czekoladowej dodać przesianą mąkę i szczyptę soli - połączyć za pomocą rózgi kuchennej. 3/4 masy czekoladowej przełożyć do foremki o wymiarach 20x25 cm wyłożonej

  • Re: ?Owocowy raj - przepisy, informacje, porady?

    ostudzić. Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać ostudzoną masę czekoladową. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Mąkę wymieszać proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy czekoladowo-jajecznej i wymieszać. Ciasto przełożyć do formy. Na wierzchu

  • Re: Śląskie smaki - przepisy kulinarne

    ostudzić. Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać ostudzoną masę czekoladową. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Mąkę wymieszać proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy czekoladowo-jajecznej i wymieszać. Ciasto przełożyć do formy. Na wierzchu

  • Re: Kraków i kolejne dziwactwa w jadłospisie

    konsta-is-me napisała: > Blaty waflowe przełożone nadzieniem różnego rodzaju, np marmoladą śliwkowa z cz > ymś tam, albo kremem.Albo pianka cytrynowa z pokrojonymi galaretkami. Nie. Krakowski piszinger to andruty przełożone masą czekoladową. Żadnych pianek, galaretek czy marmolad..

  • Re: Nietypowy wątek kulinarny

    masy czekoladowo-krówkowej dodaj pianki oraz orzechy (deser będzie wyglądał efektownie, jeśli pozostawisz je w całości, ew. niezbyt drobno pokroisz), wlej likier migdałowy. Wszystko dokładnie wymieszaj łyżką. 3. Dno foremki (25 x 25 cm) wyłóż pergaminem (można użyć też folii spożywczej). Masę

  • Re: Kraków i kolejne dziwactwa w jadłospisie

    krolewska.asma napisała: > Co to jest pyschinger? Masz blokadę na google? Pischinger (również piszinger, tort Pischingera) ? torcik z wafli przekładanych masą czekoladowo-orzechową, oblany lukrem czekoladowym. Pomysłodawcą tortu był wiedeński cukiernik Oscar Pischinger, tworzący swoje

  • Re: Jakie ciacha robicie na święta?

    Piekarnik mi szwankuje, więc nic nie piekę. Zrobiłam torcik waflowy z masą czekoladowo- orzechową i udekorowałam bakaliami a'la mazurek. Kupiłam w cukierni smaczny sernik i wystarczy.

  • Re: Przepisy kuchni staropolskiej II

    śmietan-fixy 2 łyżki cukru 1 op. cukru waniliowego Składniki na masę czekoladową 100 g czekolady gorzkiej 150 g masła Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszaj i wyłóż do tortownicy o średn. 26 cm wyłożonej papierem. Piecz w 180 st. C przez 25 minut. Gdy biszkopt ostygnie

Zobacz inne przepisy