Przepis na: Masa czekoladowa

Zgłoś błąd

Składniki( cukier puder ,czekolada ,kakao ,margaryna ):

  • 10 dkg czekolady (tabliczka) lub kakao
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1/2 kostki margaryny

Przepis:

Masa czekoladowa
Czekoladę rozpuść z cukrem na bardzo małym ogniu. Dodaj margarynę i wciąż podgrzewając mieszaj aż do uzyskania gładkiej masy, którą natychmiast, zanim zastygnie, polej ciasto.

Masa czekoladowa - Zdjęcia

Masa czekoladowa - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: A może by tak wątek kulinarny XIV

    pischinger ? prosty i bardzo smaczny torcik, wykonany z cienkich wafli przełożonych masą czekoladowo-orzechową i polany lukrem,

  • Re: Wakacje w Europie, pomożecie?

    W Warszawie to się nazywa andruty i przekłada się na zmianę masą czekoladową i powidłami :) Na zpt to piekliśmy sernik, robiliśmy sałatkę, oraz lampkę nocną i szyliśmy fartuszki, takie a'la francuska pokojówka :D -- Gazeta usunęła mi konto, którego używałam od 2009, bo taki mieli kaprys. Nie

  • Re: A może by tak wątek kulinarny XIV

    . Krótko wymieszaj za pomocą szpatułki. Wlewaj stopniowo ciepłą masę czekoladową i połącz za pomocą rózgi kuchennej. Piecz w temp. 160°C przez 50 minut. 2. Czekoladę rozpuść ze śmietaną w kąpieli wodnej. Przestudź. Polej nią brownie. Podawaj z gałką lodów.

  • Re: Jesteście zapchane jedząc 1500 kcal?

    magdallenac napisała: > Kiedy zjem 1500 kcal na jeden posiłek, to czuję się zapchana. ja nie. To dwa małe kawałki tortu orzechowego z masą czekoladową. Mogę spokojnie zmieścić jeszcze dwa:). -- wapaha o sytuacji we Włoszech wiosną 2020: "Bo ja <mam informacje> np

  • Re: A może by tak wątek kulinarny XIII

    . Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Banany zmiksować lub dobrze rozgnieść widelcem. Odstawić. Czekoladę połamać i razem z masłem roztopić w garnku, dodać cukier i podgrzewać aż cukier się rozpuści. Do masy czekoladowo-maślanej dodać pozostałe składniki i całość dokładnie zmiksować. Przełożyć do przygotowanej

  • Re: Śląskie smaki - przepisy kulinarne

    cukru. Gdy zjaśnieje i nabierze puszystości, nie przerywając ubijania, wbić kolejno 2 jajka i cienką strużką wlać czekoladę. 2. Do masy czekoladowej dodać przesianą mąkę i szczyptę soli - połączyć za pomocą rózgi kuchennej. 3/4 masy czekoladowej przełożyć do foremki o wymiarach 20x25 cm wyłożonej

  • Re: ?Owocowy raj - przepisy, informacje, porady?

    ostudzić. Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać ostudzoną masę czekoladową. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Mąkę wymieszać proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy czekoladowo-jajecznej i wymieszać. Ciasto przełożyć do formy. Na wierzchu

  • Re: Śląskie smaki - przepisy kulinarne

    ostudzić. Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać ostudzoną masę czekoladową. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Mąkę wymieszać proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy czekoladowo-jajecznej i wymieszać. Ciasto przełożyć do formy. Na wierzchu