Przepis na: Masa czekoladowa

Zgłoś błąd

Składniki( cukier puder ,czekolada ,kakao ,margaryna ):

  • 10 dkg czekolady (tabliczka) lub kakao
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1/2 kostki margaryny

Przepis:

Masa czekoladowa
Czekoladę rozpuść z cukrem na bardzo małym ogniu. Dodaj margarynę i wciąż podgrzewając mieszaj aż do uzyskania gładkiej masy, którą natychmiast, zanim zastygnie, polej ciasto.

Masa czekoladowa - Zdjęcia

Masa czekoladowa - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: TŁUSTY CZWARTEK

    Pączki występują z różnymi nadzieniami: z dżemem, masą czekoladową, budyniem? Robisz takie?

  • Re: Najlepszy i najgorszy sernik

    Najlepszy dla mnie to sernik z rosą. Najgorszy - łaciaty i wszelkie połączenia masy serowej z masą czekoladową. nie lubię serników zbitych, przemrożonych, suchych, ani zbyt puszystych ii przesłodzonych. Lubię też sernik z truskawkami i galaretką.

  • Re: A może by tak wątek kulinarny XIV

    pischinger ? prosty i bardzo smaczny torcik, wykonany z cienkich wafli przełożonych masą czekoladowo-orzechową i polany lukrem,

  • Re: Świąteczne przepisy kulinarne IV

    rozpuścić ją w kąpieli wodnej) i część cukru (ok.1/3). Wszystko dokładnie wymieszać. W misce ubić całe jajka, dodając stopniowo pozostały cukier. Mieszając (mikserem albo ręcznie) dodawać do masy jajeczno-cukrowej masę czekoladową, na przemian z mąką i cukrem waniliowym. Gotowe ciasto wyłożyć na blachę

  • Re: A może wątek kulinarny XV

    rozpuścić ją w kąpieli wodnej) i część cukru (ok.1/3). Wszystko dokładnie wymieszać. W misce ubić całe jajka, dodając stopniowo pozostały cukier. Mieszając (mikserem albo ręcznie) dodawać do masy jajeczno-cukrowej masę czekoladową, na przemian z mąką i cukrem waniliowym. Gotowe ciasto wyłożyć na blachę

  • Re: WĄTKI DOTYCZĄCE KUCHNI I PRZEPISÓW KULINARNYC

    rozpuścić ją w kąpieli wodnej) i część cukru (ok.1/3). Wszystko dokładnie wymieszać. W misce ubić całe jajka, dodając stopniowo pozostały cukier. Mieszając (mikserem albo ręcznie) dodawać do masy jajeczno-cukrowej masę czekoladową, na przemian z mąką i cukrem waniliowym. Gotowe ciasto wyłożyć na blachę

  • Re: Wielkanoc

    rozpuścić ją w kąpieli wodnej) i część cukru (ok.1/3). Wszystko dokładnie wymieszać. W misce ubić całe jajka, dodając stopniowo pozostały cukier. Mieszając (mikserem albo ręcznie) dodawać do masy jajeczno-cukrowej masę czekoladową, na przemian z mąką i cukrem waniliowym. Gotowe ciasto wyłożyć na blachę

  • Re: WĄTKI DOTYCZĄCE KUCHNI I PRZEPISÓW KULINARNYC

    ROLADKI KOKOSOWE 200 g masła100 g cukru pudru, 3 łyżki wiórków kokosowych, sok z cytryny Masa czekoladowa: 3 paczki herbatników100 g cukru pudru cukier waniliowy3 łyżki kakao2-3 łyżki wody Utrzyj masło z cukrem pudrem na puszystą masę. Po trochu dodawaj wiórki kokosowe i sok z cytryny. Starannie

Zobacz inne przepisy