Zobacz inne przepisy
Przepis na: Masa czekoladowa
Składniki( cukier puder ,czekolada ,kakao ,margaryna ):
- 10 dkg czekolady (tabliczka) lub kakao
- 3 łyżki cukru pudru
- 1/2 kostki margaryny
Przepis:
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: Ostatki
Pączki mają różne nadzienia: dżemy, masę czekoladową, budyń... Robisz kaik? -- https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/wd/qa/jcow/UBZWRKMkOwbtiZZaBX.jpg
-
Re: Świąteczne przepisy kulinarne IV
EKSPRESOWE CIASTO CZEKOLADOWE 300 g prażonych jabłek (musu jabłkowego) 120 g masła z pestek słonecznika 250 kakao Wszystkie składniki umieść w misce i dokładnie ze sobą wymieszaj. Malutką tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i przelej do niej masę czekoladową. Ciasto piecz przez 30
-
Re: ?Zielone czyli samo zdrowie?
EKSPRESOWE CIASTO CZEKOLADOWE 300 g prażonych jabłek (musu jabłkowego) 120 g masła z pestek słonecznika 250 kakao Wszystkie składniki umieść w misce i dokładnie ze sobą wymieszaj. Malutką tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i przelej do niej masę czekoladową. Ciasto piecz przez 30
-
Re: Dzisiah jest Światowy Dzień Czekolady
masy czekoladowej. Za pomocą czystych ubijaków w średniej misce ubijaj białka jaj za pomocą miksera elektrycznego, aż utworzą się sztywne szczyty. Białka wymieszać z masą czekoladową. Napełnij 8 kieliszków do wina lub parfait do trzech czwartych mieszaniną czekolady. Przechowywać w lodówce na czas
-
Re: Dzień Czekolady
Przedostatni proces nazywa się konszowaniem. Koncha to pojemnik wypełniony metalowymi koralikami, które działają jak młynki. Rozdrobniona i wymieszana masa czekoladowa jest utrzymywana w stanie ciekłym dzięki działaniu ciepła tarcia. Czekolada przed konszowaniem ma nierówną i ziarnistą konsystencję
-
Re: ** S * T *Y * C * Z *E * N ** 2024
Wpadam na dwie minutki zostawić powitanie, nadreptalam się trochę w kuchni, wcześniej byłam u rodziców więc późno przyjechałam. I jeszcze zachciało mi się mojego wymyślonego tortu z nowym smakiem. Aż boję się spróbować i to dopiero jutro, musi dobrze zastygnąć. Zbyt dużo masy czekoladowej wylałam
-
Re: NIE TYLKO KUCHENNE REWOLUCJE
pokruszoną czekoladę (mleczną i gorzką). Gdy czekolada się rozpuści, wymieszaj składniki do połączenia. Zdejmij naczynie z masą czekoladową z palnika. Zmiksuj ją. Dzięki temu krem będzie gęstszy i stabilniejszy. Odstaw masę czekoladową do wystudzenia, a następnie wstaw na kilka godzin na lodówki (najlepiej
-
Re: Jak nadziewacie pączki?
Ja nadziewała codziennie do 200 sztuk ale mieliśmy do tego nadziewatke ktora działała na zasadzie strzykawki z grubą iglą. Do nadziewania budyniem, bita śmietaną, adwokatem czy masa czekoladowa używało się rękawa z metalową tylko ( k9ncowką) o grubości ok 0,5cm tylko musiala byc dluga a nie taka