Przepis na: Masa czekoladowa

Zgłoś błąd

Składniki( cukier puder ,czekolada ,kakao ,margaryna ):

  • 10 dkg czekolady (tabliczka) lub kakao
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1/2 kostki margaryny

Przepis:

Masa czekoladowa
Czekoladę rozpuść z cukrem na bardzo małym ogniu. Dodaj margarynę i wciąż podgrzewając mieszaj aż do uzyskania gładkiej masy, którą natychmiast, zanim zastygnie, polej ciasto.

Masa czekoladowa - Zdjęcia

Masa czekoladowa - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Urodziny w sali zabaw - co z rodzicami i jaki

    Sowa ma torty z ganache i nawet ja, wołoduch, nie lubię, nie kupuję, nic z tymi masami czekoladowymi, pralinowymi ani orzechowymi, ciężkie to, słodkie - owszem jakościowo super. Ale nie idzie wmusić więcej niż cienki paseczek. Przy dzieciach bym nie wydziwiała w ogóle, bo się zmarnuje

  • Re: A może wątek kulinarny XI

    PASTYLKI CZEKOLADOWE Utrzeć jedno białko z sie dmioma łyżeczkami cukru-pudru i tabliczką czekolady waniljowej. roz puszczonej z odrobiną słodkiej śmietanki. Wymięszać doskonale. For mować na arkuszu białego papieru duże pastylki, lejąc masę czekoladową duźemi kroplami, i wsunąć do dobrze ciepłego

  • Re: Przepisy kuchni staropolskiej II

    PASTYLKI CZEKOLADOWE Utrzeć jedno białko z sie dmioma łyżeczkami cukru-pudru i tabliczką czekolady waniljowej. roz puszczonej z odrobiną słodkiej śmietanki. Wymięszać doskonale. For mować na arkuszu białego papieru duże pastylki, lejąc masę czekoladową duźemi kroplami, i wsunąć do dobrze ciepłego

  • Re: Świąteczne przepisy kulinarme III

    PASTYLKI CZEKOLADOWE Utrzeć jedno białko z sie dmioma łyżeczkami cukru-pudru i tabliczką czekolady waniljowej. roz puszczonej z odrobiną słodkiej śmietanki. Wymięszać doskonale. For mować na arkuszu białego papieru duże pastylki, lejąc masę czekoladową duźemi kroplami, i wsunąć do dobrze ciepłego

  • Re: Czy trufle cukierki to trufle które tropią św

    ta nazwa czekoladek pochodzi z uderzającego podobieństwa do grzybów. czekoladki truflowe to sposób wytwarzania masy czekoladowej, dzięki której można je formować

  • Mrożenie ciast

    Czy da się? Chodzi mi głównie o mazurki - kruchy spód, na to masa czekoladowa i migdały.

  • Re: Świąteczne przepisy kulinarme III

    się rozpuszczą. Przestudź. Dodaj jajka i wymieszaj trzepaczką. Mąkę połącz z solą i proszkiem do pieczenia. Razem z maślanką wlej do masy czekoladowej. Wymieszaj szpatułką. Przelej do tortownicy (21 cm), piecz w temp. 180°C przez 50 min. Wystudź i przekrój na 2 blaty. 2. Składniki na krem zmiksuj na

  • Re: A może wątek kulinarny XI

    się rozpuszczą. Przestudź. Dodaj jajka i wymieszaj trzepaczką. Mąkę połącz z solą i proszkiem do pieczenia. Razem z maślanką wlej do masy czekoladowej. Wymieszaj szpatułką. Przelej do tortownicy (21 cm), piecz w temp. 180°C przez 50 min. Wystudź i przekrój na 2 blaty. 2. Składniki na krem zmiksuj na

Zobacz inne przepisy