Przepis na: Masa czekoladowa

Zgłoś błąd

Składniki( cukier puder ,czekolada ,kakao ,margaryna ):

  • 10 dkg czekolady (tabliczka) lub kakao
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1/2 kostki margaryny

Przepis:

Masa czekoladowa
Czekoladę rozpuść z cukrem na bardzo małym ogniu. Dodaj margarynę i wciąż podgrzewając mieszaj aż do uzyskania gładkiej masy, którą natychmiast, zanim zastygnie, polej ciasto.

Masa czekoladowa - Zdjęcia

Masa czekoladowa - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Jakie ciacha robicie na święta?

    Piekarnik mi szwankuje, więc nic nie piekę. Zrobiłam torcik waflowy z masą czekoladowo- orzechową i udekorowałam bakaliami a'la mazurek. Kupiłam w cukierni smaczny sernik i wystarczy.

  • Re: A może wątek kulinarny XII

    . 1/5 masy czekoladowej wlej na dno i ułóż na niej 8 herbatników. W ten sposób przygotuj kolejne warstwy. Ostatnia to warstwa czekoladowa. Schładzaj w lodówce przez 4 godziny.

  • Re: A może wątek kulinarny XII

    MAZUREK CZEKOLADOWY Z CHLEBEM RAZOWYM roporcja: 5 szklanki sproszkowanej czekolady, 1 szklanka migdałów słodkich, 8 jaj,, 5 szklanki cukru-pudru, 5 szklaneczki (szampanki) mączki z chleba razowego. Masa czekoladowa do przełożenia: 200 gr. czekolady gorzkiej deserowej, 1 i 2 szklanki śmietanki

  • Re: Przepisy kuchni staropolskiej II

    MAZUREK CZEKOLADOWY Z CHLEBEM RAZOWYM roporcja: 5 szklanki sproszkowanej czekolady, 1 szklanka migdałów słodkich, 8 jaj,, 5 szklanki cukru-pudru, 5 szklaneczki (szampanki) mączki z chleba razowego. Masa czekoladowa do przełożenia: 200 gr. czekolady gorzkiej deserowej, 1 i 2 szklanki śmietanki

  • Re: Wielkanoc

    MAZUREK CZEKOLADOWY Z CHLEBEM RAZOWYM roporcja: 5 szklanki sproszkowanej czekolady, 1 szklanka migdałów słodkich, 8 jaj,, 5 szklanki cukru-pudru, 5 szklaneczki (szampanki) mączki z chleba razowego. Masa czekoladowa do przełożenia: 200 gr. czekolady gorzkiej deserowej, 1 i 2 szklanki śmietanki

  • Re: Najbardziej udziwnione ciasto

    No nie, ja piekłam cygańskie ścieżki wyszło bardzo dobre, a prócz tego jest efektowne wizualnie, choć wymaga nieco pracy. Najdziwniejsze jakie ja jadłam to tort z białek, z masą czekoladową. W smaku jakby ktoś usiłował omleta przełożyć kremem. A wizualnie to jeden placek, ten pod kremem

  • Re: A może wątek kulinarny XII

    gorącej kąpieli wodnej. Ostudzoną czekoladę wymieszać z migdałami i kakao, skórką startą z pomarańczy, przyprawami i sokiem. Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem i mieszając dodawać po łyżce do masy czekoladowej. Odstawić na godzinę do lodówki. Łyżeczką wycinać z masy kuleczki i obtaczać w cukrze

  • Re: A może wątek kulinarny XII

    . Łącznie z przyprawami zagnieść w cieście. Ciasto rozwałkować. Wycinać okrągłe placuszki o różnej wielkości. Piec 10 minut w nagrzanym piekarniku. Z kremu orzechowego, masła, rumu i cukru pudru utrzeć gładką masę. Placuszki dokładnie schłodzić i następnie łączyć po 2 smarując przygotowaną masą. Czekoladową