Przepis na: Masa czekoladowa

Zgłoś błąd

Składniki( cukier puder , czekolada , kakao , margaryna ):

  • 10 dkg czekolady (tabliczka) lub kakao
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1/2 kostki margaryny

Przepis:

Masa czekoladowa
Czekoladę rozpuść z cukrem na bardzo małym ogniu. Dodaj margarynę i wciąż podgrzewając mieszaj aż do uzyskania gładkiej masy, którą natychmiast, zanim zastygnie, polej ciasto.

Masa czekoladowa - Zdjęcia

Masa czekoladowa - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Mrożenie ciast

    Czy da się? Chodzi mi głównie o mazurki - kruchy spód, na to masa czekoladowa i migdały.

  • Re: Czym przekładanie piernik staropolski?

    Domowa czeko-śliwka czyli powidła z dodatkiem kakao. Masa daktylowo-pomarańczowa (ugotowana pomarańcza zmiksowana z daktylami). Marmolada morelowa lub zmiksowane suszone morele namoczone w jakimś alkoholu jak rum czy amaretto. Masa czekoladowa lub domowa nutella. Dżem porzeczkowy ze skórką

  • Re: Świąteczne przepisy kulinarme III

    instrukcją na opakowaniu. Dodać do zimnej czekolady. Dodać likier, przyprawę korzenną, imbir, cynamon. Wymieszać. Ubić pozostałą śmietanę. Do masy czekoladowej dodać 1/3 ubitej śmietany, delikatnie wymieszać. Stopniowo dodawać pozostałą śmietanę. Gotowy mus przełożyć na sernik i wyrównać. Schłodzić przez

  • Re: A może wątek kulinarny XI

    instrukcją na opakowaniu. Dodać do zimnej czekolady. Dodać likier, przyprawę korzenną, imbir, cynamon. Wymieszać. Ubić pozostałą śmietanę. Do masy czekoladowej dodać 1/3 ubitej śmietany, delikatnie wymieszać. Stopniowo dodawać pozostałą śmietanę. Gotowy mus przełożyć na sernik i wyrównać. Schłodzić przez

  • Re: Świąteczne przepisy kulinarme III

    instrukcją na opakowaniu. Dodać do zimnej czekolady. Dodać likier, przyprawę korzenną, imbir, cynamon. Wymieszać. Ubić pozostałą śmietanę. Do masy czekoladowej dodać 1/3 ubitej śmietany, delikatnie wymieszać. Stopniowo dodawać pozostałą śmietanę. Gotowy mus przełożyć na sernik i wyrównać. Schłodzić przez

  • Re: A może wątek kulinarny XI

    instrukcją na opakowaniu. Dodać do zimnej czekolady. Dodać likier, przyprawę korzenną, imbir, cynamon. Wymieszać. Ubić pozostałą śmietanę. Do masy czekoladowej dodać 1/3 ubitej śmietany, delikatnie wymieszać. Stopniowo dodawać pozostałą śmietanę. Gotowy mus przełożyć na sernik i wyrównać. Schłodzić przez

  • Re: ANDRZEJKI I KATARZYNKI

    CZEKOLADOWY PRZEKŁADANIEC MASA CZEKOLADOWA -150 g mąki pszennej -50 g kakao -100 cukru -1 litr mleka -100g czekolady mlecznej -250g masła lub margaryny PIANKA ŚMIETANKOWA -300 ml śmietanki 30% -2 łyżeczki żelatyny -1 łyżka cukru pudru -100ml gorącej wody DODATKOWO -450g herbatników -125 ml mleka

  • Re: Zielono mi - jarmuż, seler naciowy, awokado s

    CZEKOLADOWY PRZEKŁADANIEC MASA CZEKOLADOWA -150 g mąki pszennej -50 g kakao -100 cukru -1 litr mleka -100g czekolady mlecznej -250g masła lub margaryny PIANKA ŚMIETANKOWA -300 ml śmietanki 30% -2 łyżeczki żelatyny -1 łyżka cukru pudru -100ml gorącej wody DODATKOWO -450g herbatników -125 ml mleka

Zobacz inne przepisy