Zobacz inne przepisy
Przepis na: Majonez z przepiórczych jajeczek
Składniki( cukier ,cytryna ,jajka ,jajka przepiórcze ,musztarda ,olej ,oliwa ,sól ):
- 4 przepiórcze jajeczka
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 płaska łyżeczka cukru
- 1/4 łyżeczki soli
- 1 łyżka cytryny
- ok. 1/2 szklanki oleju lub oliwy
Przepis:

Do naczynia wybij jajeczka, dodaj musztardę, cukier, sól, cytrynę i miksuj przez blisko 30 sekund. Nie przerywając miksowania, dodawaj bardzo cieniutkim strumieniem olej lub oliwę, aż uzyskasz właściwą gęstość.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Majonez z przepiórczych jajeczek
Zrobiłam ten majonez.Wyszedł trochę gożki.Nie wiem od czego.Czy za dużo musztardy,a może za mało cytryny,a może to zależy od oliwy (miałam oliwe z oliwek)? Sama już nie wiem.Proszę o doradztwo doświadczonych mam.