Przepis na: Majonez z przepiórczych jajeczek

Zgłoś błąd

Składniki( cukier , cytryna , jajka , jajka przepiórcze , musztarda , olej , oliwa , sól ):

  • 4 przepiórcze jajeczka
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżka cytryny
  • ok. 1/2 szklanki oleju lub oliwy

Przepis:

Majonez z przepiórczych jajeczek
Do naczynia wybij jajeczka, dodaj musztardę, cukier, sól, cytrynę i miksuj przez blisko 30 sekund. Nie przerywając miksowania, dodawaj bardzo cieniutkim strumieniem olej lub oliwę, aż uzyskasz właściwą gęstość.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Majonez z przepiórczych jajeczek

    Zrobiłam ten majonez.Wyszedł trochę gożki.Nie wiem od czego.Czy za dużo musztardy,a może za mało cytryny,a może to zależy od oliwy (miałam oliwe z oliwek)? Sama już nie wiem.Proszę o doradztwo doświadczonych mam.

Zobacz inne przepisy