Przepis na: Łosoś znad zatoki

Zgłoś błąd

Składniki( banany , cynamon , cytryna , czosnek , kminek , koncentrat pomidorowy , limonka , łosoś , oliwa , ziele angielskie ):

  • 100 g filetu z łososia
  • pół ząbka czosnku
  • po szczypcie: mielonego ziela angielskiego
  • cynamonu
  • uprażonego i zmielonego kminku
  • łyżka gęstego przecieru pomidorowego
  • pół banana
  • łyżeczka oliwy
  • łyżka soku z limonki lub cytryny

Przepis:

Łosoś znad zatoki
Łososia umyj i osusz. Upewnij się, że nie ma w nim żadnych ości. W miseczce dokładnie zmieszaj oliwę, sok z limonki lub cytryny, przecier pomidorowy, zioła oraz wyciśnięty czosnek. Suto posmaruj rybę marynatą i wstaw na co najmniej godzinę do lodówki. Ułóż filet na płacie folii aluminiowej, obłóż plasterkami banana i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Po ośmiu, dziesięciu minutach odkryj folię i opiekaj jeszcze przez minutę, dwie z każdej strony. Podawaj z kaszką kukurydzianą i brokułem, a gdy dziecko już dobrze gryzie, z surówką z papryki.