Zobacz inne przepisy
Przepis na: Lukier cytrynowy (bez mleka, jajek, glutenu)
Sk³adniki( cukier puder ,kwasek cytrynowy ,woda ):
- szklanka cukru pudru
- 1 i 1/2 ³y¿ki wody
- 2 ³y¿ki ¶wie¿ego soku cytrynowego
Przepis:
Wymieszaj wszystkie sk³adniki i ucieraj mikserem do momentu, kiedy kiedy kropla lukru nie rozlewa siê na talerzyku. Do ró¿owego lukru zamiast cytryny wykorzystaj sok wi¶niowy albo z czarnej porzeczki. ¯ó³ty lukier zrób z soku brzoskwiniowego, pomarañczowy z marchwi. Je¿eli nie mo¿esz u¿yæ ¿adnego soku, zast±p go wod±.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
Lukier cytrynowy (bez mleka, jajek, glutenu)
zaraz sprobuje zrobic to powiem co i jak :P