Przepis na: Lody twarożkowe

Zgłoś błąd

Składniki( czarna porzeczka , płatkki migdałowe , rodzynki , serek homogenizowany , syrop owocowy , truskawki , wiórki kokosowe ):

  • 2 opakowania twarożku homogenizowanego po 200 g o smaku waniliowym
  • po 2 łyżki stołowe wiórków kokosowych
  • płatków migdałowych i rodzynek
  • 9 łyżeczek syropu owocowego
  • np. z czarnych porzeczek lub truskawek

Przepis:

Lody twarożkowe
Twarożek dzielimy na 3 części. Jedną część mieszamy z wiórkami kokosowymi, drugą z płatkami migdałowymi, trzecią z rodzynkami. Do każdej porcji dodajemy po 3 łyżki syropu. Mieszamy na tyle delikatnie, aby powstały marmurkowe smugi. Przekładamy mieszaninę do małych kubeczków (ew. można użyć foremek do lodów z Ikei). Wbijamy w masę płaskie patyczki i wkładamy na noc do zamrażalnika. Można użyć kilku syropów i zrobić lody o różnych smakach (np. kokosowe z czarną porzeczką, migdałowe z maliną, a rodzynkowe z pomarańczą).