Zobacz inne przepisy
Przepis na: Lody twarożkowe
Składniki( czarna porzeczka ,płatkki migdałowe ,rodzynki ,serek homogenizowany ,syrop owocowy ,truskawki ,wiórki kokosowe ):
- 2 opakowania twarożku homogenizowanego po 200 g o smaku waniliowym
- po 2 łyżki stołowe wiórków kokosowych
- płatków migdałowych i rodzynek
- 9 łyżeczek syropu owocowego
- np. z czarnych porzeczek lub truskawek
Przepis:

Twarożek dzielimy na 3 części. Jedną część mieszamy z wiórkami kokosowymi, drugą z płatkami migdałowymi, trzecią z rodzynkami. Do każdej porcji dodajemy po 3 łyżki syropu. Mieszamy na tyle delikatnie, aby powstały marmurkowe smugi. Przekładamy mieszaninę do małych kubeczków (ew. można użyć foremek do lodów z Ikei). Wbijamy w masę płaskie patyczki i wkładamy na noc do zamrażalnika. Można użyć kilku syropów i zrobić lody o różnych smakach (np. kokosowe z czarną porzeczką, migdałowe z maliną, a rodzynkowe z pomarańczą).