Przepis na: Leniwe pierogi ze szpinakiem

Zgłoś błąd

Składniki( gałka muszkatałowa , jajka , keczup , masło , mąka , pieprz , sól , szpinak , twaróg ):

  • 50 dag szpinaku
  • 25 dag twarogu
  • pół szklanki mąki
  • jajko
  • gałka muszkatołowa
  • sól i pieprz
  • 5 dag masła lub keczup

Przepis:

Leniwe pierogi ze szpinakiem
Umyty szpinak gotuj przez kilka minut w małej ilości osolonej wody. Odcedź, odciśnij i drobno posiekaj. Szpinak, twaróg, mąkę, jajko i przyprawy wymieszaj dokładnie w misce - dalej postępuj jak ze zwykłymi leniwymi: zrób z ciasta wałeczki i je pokrój. Pierogi gotuj w posolonym wrzątku, a gdy wypłyną na powierzchnię, wyjmuj łyżką cedzakową. Podawaj polane stopionym masłem lub keczupem. Możesz je dodatkowo posypać tartym żółtym serem.