Przepis na: Lane kluski (bez glutenu)

Zgłoś błąd

Składniki( jajka , mąka kukurydziana , mąka kukurydziana , sól ):

  • 1 jajko
  • 2 czubate łyżeczki mąki kukurydzianej
  • 3 czubate łyżeczki skrobi kukurydzianej
  • szczypta soli

Przepis:

Lane kluski (bez glutenu)
Wybij jajko do kubka, dodaj sól, a potem stopniowo mąkę i starannie wymieszaj. Gęstość ciasta powinna być taka jak na tradycyjne kluski. Jeżeli jest za rzadkie, dodaj więcej skrobi. W małym, litrowym garnku zagotuj osoloną wodę. Wlewaj ciasto na wrzącą wodę cienkim strumieniem. Zamieszaj. Gotuj 2-3 min. Wylej na sitko.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu