Zobacz inne przepisy
Przepis na: Kuskus jak prawdziwy
Sk³adniki( groszek ,kurczak ,kurczak ,kuskus ,marchewka ,mas³o ,pietruszka ,seler naciowy ,sól ,z puszki ):
- fili¿anka suchej kaszy kuskus
- kawa³ek piersi kurczaka upieczonej lub ugotowanej na parze
- dwie ³y¿ki posiekanych: marchewki
- pietruszki i selera (mo¿e byæ naciowy)
- ³y¿eczka zielonego groszku (mro¿onego lub z puszki)
- pó³ ³y¿eczki mas³a
- szczypta soli
Przepis:
Warzywa razem z groszkiem poddu¶ w ma³ym rondelku, podlewaj±c odrobin± wody, gdy zmiêkn±, dodaj sól i mas³o.
Miêso bez skóry pokrój na ma³e kawa³ki, dodaj do jarzyn, zamieszaj, by siê zagrza³o.
Kuskus wsyp do miseczki, zalej wrz±tkiem, tak by powierzchnia wody znajdowa³a siê 1 cm nad powierzchni± kaszy. Poczekaj, a¿ kuskus wch³onie ca³± wodê, zamieszaj. Polej warzywami z miêsem.
Miêso bez skóry pokrój na ma³e kawa³ki, dodaj do jarzyn, zamieszaj, by siê zagrza³o.
Kuskus wsyp do miseczki, zalej wrz±tkiem, tak by powierzchnia wody znajdowa³a siê 1 cm nad powierzchni± kaszy. Poczekaj, a¿ kuskus wch³onie ca³± wodê, zamieszaj. Polej warzywami z miêsem.