Przepis na: Kurczak z czereśniami

Zgłoś błąd

Składniki( bulion , cebula , cukier , cynamon , cytryna , czereśnie , goździki , groszek , olej , olej , pieprz , sól ):

  • kurczak
  • 2 szalotki
  • 25 dag czerwonych czereśni
  • szklanka bulionu z kury
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 4 łyżki oleju
  • 4 zmiażdżone goździki
  • łyżeczka cynamonu
  • cukier
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Przepis:

Kurczak z czereśniami
Kurczaka podziel na kawałki, czereśnie wydryluj, szalotkę posiekaj. Na rozgrzanym na patelni oleju zeszklij szalotkę, dodaj kurczaka i smaż przez kilka minut. Dodaj resztę składników (prócz czereśni) i duś całość na małym ogniu, pod przykryciem, przez kilkanaście minut. Dorzuć czereśnie, zagotuj. Wytworzony sos można zagęścić łyżką mąki rozprowadzonej małą ilością zimnej wody.

Zobacz inne przepisy