Przepis na: Kulki serowo-orzechowe

Zgłoś błąd

Składniki( natka pietruszki , orzechy włoskie , serek homogenizowany , sól ):

  • 15 dag serka kremowo-śmietankowego (lub ziołowego) typu ?Ostrowia?
  • 10 łyżek bardzo drobno posiekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki
  • sól
  • wykałaczki

Przepis:

Kulki serowo-orzechowe
Wymieszaj dokładnie serek z połową orzechów, pietruszką i solą. Z otrzymanej masy formuj kuleczki wielkości niedużego włoskiego orzecha (albo jeszcze mniejsze). Obtocz je w pozostałych orzechach. Każdą kulkę nakłuj wykałaczką. Gotowe kulki przed podaniem schłodź w lodówce. Jeśli chcesz uzyskać większy efekt dekoracyjny, możesz przed podaniem na stół powkłuwać je w kawałek główki czerwonej kapusty albo w połówki jabłek.

Zobacz inne przepisy