Zobacz inne przepisy
Przepis na: Kulki serowo-orzechowe
Składniki( natka pietruszki ,orzechy włoskie ,serek homogenizowany ,sól ):
- 15 dag serka kremowo-śmietankowego (lub ziołowego) typu ?Ostrowia?
- 10 łyżek bardzo drobno posiekanych orzechów włoskich
- 2 łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki
- sól
- wykałaczki
Przepis:

Wymieszaj dokładnie serek z połową orzechów, pietruszką i solą. Z otrzymanej masy formuj kuleczki wielkości niedużego włoskiego orzecha (albo jeszcze mniejsze). Obtocz je w pozostałych orzechach. Każdą kulkę nakłuj wykałaczką. Gotowe kulki przed podaniem schłodź w lodówce. Jeśli chcesz uzyskać większy efekt dekoracyjny, możesz przed podaniem na stół powkłuwać je w kawałek główki czerwonej kapusty albo w połówki jabłek.