Przepis na: Kukurydziany chlebek amerykańskich farmerów

Zgłoś błąd

Składniki( bułka tarta , cukier , jajka , kasza kukurydziana , masło , mąka , mleko , olej , olej , proszek do pieczenia , sól ):

  • 3/4 szklanki kaszki kukurydzianej
  • szklanka mąki
  • 1/3 szklanki cukru
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • niepełna łyżeczka soli
  • szklanka mleka
  • jajko
  • 2 łyżki roztopionego masła lub oleju
  • olej i bułka tarta do formy

Przepis:

Kukurydziany chlebek amerykańskich farmerów
Nagrzej piekarnik do 200 st. C. Przygotuj formę. Wymieszaj dokładnie w misce wszystkie sypkie składniki. Dodaj pozostałe i jeszcze raz wymieszaj. Przełóż masę do formy. Piecz ok. 20 minut. Podawaj na ciepło lub zimno, na słodko lub słono.