Zobacz inne przepisy
Przepis na: Kruszonka z jabłkami
Składniki( cukier ,gruszki ,jabłka ,jabłka ,masło ,mąka ,morele ):
- 1 kg jabłek (lub jabłek i śliwek albo gruszek samych gruszek albo moreli)
- szklanka cukru
- 1 i 1/4 szklanki mąki
- 10 dag masła
Przepis:

Podawaj na gorąco, świeżo po wyjęciu z pieca. Deser możesz uświetnić bitą śmietaną położoną na wierzch, już po upieczeniu.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Kruszonka z jabłkami
tylko nie dawajcie masła "łatwo smarującego się"..
-
Kruszonka z jabłkami
BARDZO DOBRE CIASTO PIEKŁAM JUŻ 3 RAZY .POLECAM WSZYSTKIM, MOJA RODZINKA CZYLI CÓRECZKA I MĄŻ WCINAJĄ TĄ KRUSZONKĘ JAK ŚWIERZE BUŁECZKI .POZDRAWIAM I DZIĘKUJE ZA PRZEPIS .
-
Kruszonka z jabłkami
Uwielbiam kruszonke z jabłkami ale ja jabłka jak je juz zetre to polewam delikatnie sokiem z cytryny aby ciasto było bardziej kwaskowe i moim zdanie jest smaczniejsze!
-
Kruszonka z jabłkami
Smaczne:-)
-
Kruszonka z jabłkami
Bardzo samaczne! Polecam!!!
-
Kruszonka z jabłkami
bardzo dobra kruszonka:)
-
kruszonka z jabłkami
również wg atlasu, moim zdaniem bardzo dobra!=) z ta różnicą, że dodałam cynamon do masy jabłecznej i podpiekłam spód wcześniej. Składniki: - 1/2 kg mąki - 30 dag masła roślinnego - 15 dag cukru pudru - 2 torebki cukru waniliowego - 2 żółtka - 2-3 łyżki śmietany - 2 kg jabłek - 10 dag cu
-
Re: kruszonka z jabłkami
Też robiłam było pycha...