Przepis na: Kruche ciasteczka ( bez glutenu)

Zgłoś błąd

Składniki( cukier , cukier waniliowy , margaryna , mąka kukurydziana , mąka ryżowa , mąka ziemniaczana , woda ):

  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 1 szklanka mąki ryżowej
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki cukru
  • cukier wanilinowy
  • 1/3 szklanki wody
  • 1 kostka margaryny bezmlecznej

Przepis:

Kruche ciasteczka ( bez glutenu)
Połącz trzy rodzaje mąki. Margarynę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj cukier, cukier wanilinowy i wodę. Szybko wyrób ciasto i uformuj kulę. Włóż ciasto do zamrażalnika na co najmniej 12 godzin. Przed pieczeniem wyjmij ciasto z zamrażalnika wieczorem i pozostaw w lodówce do rana. Po wyjęciu pokrój ciasto na cienkie plastry. Wycinaj foremką ciasteczka o różnych kształtach. Piecz w temperaturze 180°C ok. 15 min. Po upieczeniu możesz je polukrować.

Zobacz inne przepisy