Zobacz inne przepisy
Przepis na: Kruche ciasteczka ( bez glutenu)
Sk³adniki( cukier ,cukier waniliowy ,margaryna ,m±ka kukurydziana ,m±ka ry¿owa ,m±ka ziemniaczana ,woda ):
- 1 szklanka m±ki kukurydzianej
- 1 szklanka m±ki ry¿owej
- 1 szklanka m±ki ziemniaczanej
- 1/2 szklanki cukru
- cukier wanilinowy
- 1/3 szklanki wody
- 1 kostka margaryny bezmlecznej
Przepis:
Po³±cz trzy rodzaje m±ki. Margarynê zetrzyj na tarce o du¿ych oczkach. Dodaj cukier, cukier wanilinowy i wodê. Szybko wyrób ciasto i uformuj kulê. W³ó¿ ciasto do zamra¿alnika na co najmniej 12 godzin. Przed pieczeniem wyjmij ciasto z zamra¿alnika wieczorem i pozostaw w lodówce do rana. Po wyjêciu pokrój ciasto na cienkie plastry. Wycinaj foremk± ciasteczka o ró¿nych kszta³tach. Piecz w temperaturze 180°C ok. 15 min. Po upieczeniu mo¿esz je polukrowaæ.