Przepis na: Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)

Zg³o¶ b³±d

Sk³adniki( fasolka szparagowa ,indyk ,kasza kukurydziana ,kukurydza ,oliwki ,papryka ,schab ,szynka ,¿ó³ty ser ):

  • szeroki kawa³ek piersi z indyka
  • szynka bez ko¶ci
  • schab
  • 2 ³y¿ki kukurydzy z puszki
  • 1 ¶wie¿ej papryki albo kilka kawa³ków mro¿onej
  • 10-15 oliwek
  • 2 ³y¿ki fasolki szparagowej
  • kilka plasterków ¿ó³tego sera
  • kilka ³y¿ek drobnej kaszki kukurydzianej

Przepis:

Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)
Miêso umyj i pokrój w plastry grubo¶ci 1,5 cm. Rozbij t³uczkiem jak najcieniej. Paprykê pokrój w drobn± kostkê, fasolkê na 0,5-cm kawa³ki, oliwki na æwiartki. Na po³ówce rozbitego kotleta po³ó¿ plasterek sera i na³ó¿ resztê warzyw tak, ¿eby ca³o¶æ mo¿na by³o przykryæ drug± po³ówk± kotleta. Brzegi starannie zepnij wyka³aczkami. Kotlet obtocz w kaszce kukurydzianej i sma¿ na oleju po obu stronach. Kotlety sma¿± siê dosyæ d³ugo, bo s± grube. Mo¿na je przez kilka minut sma¿yæ pod przykryciem, pilnuj±c, ¿eby siê nie przypali³y.
Je¿eli dziecko jest uczulone na wiêkszo¶æ warzyw, mo¿na do kotleta w³o¿yæ sam± marchewkê.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy