Przepis na: Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)

Zgłoś błąd

Składniki( fasolka szparagowa , indyk , kasza kukurydziana , kukurydza , oliwki , papryka , schab , szynka , żółty ser ):

  • szeroki kawałek piersi z indyka
  • szynka bez kości
  • schab
  • 2 łyżki kukurydzy z puszki
  • 1 świeżej papryki albo kilka kawałków mrożonej
  • 10-15 oliwek
  • 2 łyżki fasolki szparagowej
  • kilka plasterków żółtego sera
  • kilka łyżek drobnej kaszki kukurydzianej

Przepis:

Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)
Mięso umyj i pokrój w plastry grubości 1,5 cm. Rozbij tłuczkiem jak najcieniej. Paprykę pokrój w drobną kostkę, fasolkę na 0,5-cm kawałki, oliwki na ćwiartki. Na połówce rozbitego kotleta połóż plasterek sera i nałóż resztę warzyw tak, żeby całość można było przykryć drugą połówką kotleta. Brzegi starannie zepnij wykałaczkami. Kotlet obtocz w kaszce kukurydzianej i smaż na oleju po obu stronach. Kotlety smażą się dosyć długo, bo są grube. Można je przez kilka minut smażyć pod przykryciem, pilnując, żeby się nie przypaliły.
Jeżeli dziecko jest uczulone na większość warzyw, można do kotleta włożyć samą marchewkę.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu