Przepis na: Kotleciki cielęce

Zgłoś błąd

Składniki( bazylia ,bulion ,cielęcina ,cytryna ,olej ,sól ):

  • 4 kotleciki cielęce (z kostką)
  • sok z 1/2 cytryny
  • szklanka bulionu
  • łyżeczka suszonej bazylii
  • sól
  • olej do smażenia

Przepis:

Kotleciki cielęce
Kotleciki delikatnie rozbić. Natrzeć je sokiem cytrynowym wymieszanym z bazylią i solą; odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć kotleciki z obu stron na złoty kolor, podlać bulionem, przykryć i dusić, aż będą miękkie.

Kotleciki cielęce - Zdjęcia

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Włochy typowo wypoczynkowo...

    jagnięcina z grillowanymi warzywami :) risotto z dynią i parmezanem, albo z prawdziwkami kotlet milanese (pewnie to by Ci się spodobało najlepsze na swiecie lody pistacjowe desery, lody, ciasta cytrynowe na wybrzeżu Amalfii kotleciki cielęce z szałwią wymieniać dalej?

  • kotleciki cielęce - esencja smaku - i ziem

    niaki. Marynowane w sosie sojowym z cytryna przez noc w lodówce, lekko rozbite dłonia kotleciki cielęce z kostką. Na grillowej patelni gorącej, bez tłuszczy, na maksa smażone. Potem na patelnięnormalna i podlane winem biały, doprawione sola, pieprzem i cukrem. Pod przykryciem 30 minut

  • kotleciki cielęce

    macie jakiś fajny pomysł na kotlety z cielęciny..? Czy pozostać przy obsypaniu solą, pieprzem i na masełko...? Jakoś mnie dzisiaj na cielęcinę naszło - i do tego młode ziemniaczki, duszona marchewka i duuuuużo koperku.. :)

  • Re: A wasze ulubione dania,,,,

    dużo by wymieniać, ale na pewno makarony, sałaty, mięso. Ostatnio byłam na obiedzie w Restauracji Augusta i miałem okazję spróbować kotlecików cielęcych w sosie brokułowym, przyznam, że coś pysznego.

  • Re: kotleciki cielęce

    zrób panierowane, będziesz miała sznycel po wiedeńsku, na na górę dają masełko z koperkiem czy szczypiorkiem

  • Re: A może wątek kulinarny VII

    KOTLECIKI CIELĘCE ZE ŚMIETANĄ Nakrajać zrazików z ćwiartki cielęciny ile potrzeba, grubości małego palca, naszpikować każdy zrazik drobno pokrajaną słoninką, posolić, posypać troszkę pieprzem jeżeli kto lubi można i innymi korzeniami, później mąką, umaczać każdy z osobna w rozbitem jajku obsypać

  • Re: Przepsiy kuchni staropolskiej - pochodzące z

    KOTLECIKI CIELĘCE ZE ŚMIETANĄ Nakrajać zrazików z ćwiartki cielęciny ile potrzeba, grubości małego palca, naszpikować każdy zrazik drobno pokrajaną słoninką, posolić, posypać troszkę pieprzem jeżeli kto lubi można i innymi korzeniami, później mąką, umaczać każdy z osobna w rozbitem jajku obsypać

  • Lombata di Vitello - kotleciki cielęce

    do panierki mozna dodac tarte parmezan i orzechy wloskie.

Zobacz inne przepisy