Zobacz inne przepisy
Przepis na: Kopytka
Składniki( jajka ,kasza manna ,masło ,mąka ,sól ,ziemniaki ):
- pół kilograma puree z ugotowanych ziemniaków
- szklanka mąki
- kopiasta łyżka kaszy manny
- jajko
- kilka łyżek stopionego masła
- sól
Przepis:

Uwaga: kopytka można zrobić nawet na kilka dni naprzód - ugotowane wrzucić na chwilę do zimnej wody, ochłodzić, osączyć i schować do lodówki. Przed podaniem wystarczy je wrzucić do wrzątku i wyjąć od razu po wypłynięciu.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re:kopytka-gnocchi
Ja tam wole miesko, a zamiast kopytek to ziemniaki smazone z cebula i czosnkiem dla smaku. -- Serce miej otwarte dla wszystkich, zaufaj niewielu W. Shakespeare
-
Re: Kopytko
h_i_l_l_k_e_n_e_r_i_c_e_1_8_7_at_g_m_a_i_l_dot_c_0_m Moja droga, Pozdrowienia z hillkenerice, jak się masz? Proszę o kontakt na mój e-mail ( hillkenerice187@gmail.com) Chętnie Cię poznam, Poza tym mam coś bardzo ważnego do ujawnienia, to jest wróżenie dla mnie, ale znalazłem Trudno się tutaj wyrazi
-
Re: Kopytko
Ciekawe czemu? Pewnie życie układało sie wspaniale
-
Re: Kopytko
A to ok. 10 lat mnie tu nie było. Może więcej... -- tak czy inaczej.
-
Re: Kopytko
Hej Mam na imię rianna, jestem ze Stanów Zjednoczonych, widziałem Twój profil kontaktowy i jestem zainteresowany tobą / proszę o odpowiedź, chcę omówić z tobą coś bardzo ważnego, rinaconer9@gmail.com.
-
Re: Kopytka - jak wydajecie?
kopytka robie "tego dnia", do dziesiejszego obiadu. Nastepnego dnia odsmazam (ale nie "spalam", sa lekko odsmażone). Na następny dzień (i kolejne) to i tak juz nie ma bo nie robie tony kopytek. Podobnie z pierogami. Duzo przyjemniej jest zrobic troche kopytek czy 15 pierogów niz perspektywa
-
Re: Kopytka - jak wydajecie?
Kopytek też nie mroze ja pisałam o pierogach.
-
Re: Kopytka - jak wydajecie?
Kopytka na ogół gotuję i jeśli domownicy od razu mogą zjeść to bezpośrednio z gara idą na talerz a jeśli nie to osuszone i wystudzone czekają na podanie za chwilę. Kopytek nie mrożę, to co zostaje jest zjedzone na drugi dzień ale już odsmażone na oleju. Pierogi do mrożenia