Przepis na: Kompot ze śliwek

Zgłoś błąd

Składniki( cukier ,śliwki ):

  • śliwki
  • cukier

Przepis:

Kompot ze śliwek
Śliwki umyj i sparz gorącą wodą, obierz ze skórki, usuń pestki, ułóż w salaterce. Przygotuj syrop, gotując wodę z cukrem (proporcje dowolne, ale roztwór powinien być zdecydowanie słodki). Gorącym syropem zalej śliwki. Podawaj, gdy wystygnie.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: A może wątek kulinarny XVI

    Kompot ze śliwek

  • Re: Zielono mi czyli coś na zdrowie?

    Kompot ze śliwek https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rb/qa/wzpg/10JDgu5VplmVp9JBX.jpg

  • Re: A może wątek kulinarny XVI

    KOMPOT ZE ŚLIWEK 1/4 kg śliwek, 1 łyżka stołowa cukru, woda Śliwki umyć, przekroić na pół. Usunąć pestki. Przełożyć do garnka, zalać wodą. Dosłodzić. Gotować 15 minut. Przelać do szklanek.

  • Re: Zielono mi czyli coś na zdrowie?

    KOMPOT ZE ŚLIWEK 1/4 kg śliwek, 1 łyżka stołowa cukru, woda Śliwki umyć, przekroić na pół. Usunąć pestki. Przełożyć do garnka, zalać wodą. Dosłodzić. Gotować 15 minut. Przelać do szklanek.

  • Re: Najpaskudniejsza potrawa wigilijna

    Skoro otwiera kompot ze śliwek to czemu piszesz o kompocie z suszu? Przecież nie jest z suszu.

  • Re: NIE TYLKO KUCHENNE REWOLUCJE

    KOMPOT ZE ŚLIWEK 1 kg śliwek 2 litry zimnej wody cukier wg uznania cynamon wg uznania Śliwki myjemy, kroimy na pół, usuwamy pestki. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy i zmniejszamy płomień do minimum. Gotujemy bez przykrycia około 1 godziny, próbujemy i

  • Re: ODPUST NA NIKISZU

    KOMPOT ZE ŚLIWEK 1 kg śliwek 2 litry zimnej wody cukier wg uznania cynamon wg uznania Śliwki myjemy, kroimy na pół, usuwamy pestki. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy i zmniejszamy płomień do minimum. Gotujemy bez przykrycia około 1 godziny, próbujemy i

  • Re: Odpust w Szaradach Anagramowych

    KOMPOT ZE ŚLIWEK 1 kg śliwek 2 litry zimnej wody cukier wg uznania cynamon wg uznania Śliwki myjemy, kroimy na pół, usuwamy pestki. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy i zmniejszamy płomień do minimum. Gotujemy bez przykrycia około 1 godziny, próbujemy i