Zobacz inne przepisy
Przepis na: Kluski przecierane (bez mleka, jajek, glutenu)
Sk³adniki( kleik kukurydziany ,m±ka bezglutenowa ,sól ,woda ):
- 2 czubate ³y¿ki kleiku kukurydzianego Nestlé lub Bobovita
- 1 szklanki wody
- 3 czubate ³y¿ki m±ki bezglutenowej na bazie skrobi kukurydzianej
- szczypta soli
Przepis:
Do miski wsyp kleik, dolej wodê i wymieszaj, wsyp sól i m±kê i wyrób ³y¿k± albo rêk± ciasto. Powinno mieæ konsystencjê jak na k³adzione kluski. Do garnka wlej wodê, zagotuj, posól (1/3 ³y¿eczki). Garnek postaw na gazie, po³ó¿ na nim tarkê o du¿ych otworach i przesuwaj±c ³y¿k± ciasto po tarce, przetrzyj je do garnka z wrz±tkiem. Gotuj od momentu wyp³yniêcia 3-4 min.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
Re: anita.michalik
szybkie, bardzo popularne w prowincji Quebec i lubiane przez (!) dzieci. Knedle (bez jajek, mleka) Kluski przecierane (bez mleka, jajek, glutenu) kobieta.gazeta.pl/...A_PRZEPISY.html Sk³adniki: - 2 czubate ³y¿ki kleiku