Zobacz inne przepisy
Przepis na: Kluski przecierane (bez mleka, jajek, glutenu)
Składniki( kleik kukurydziany ,mąka bezglutenowa ,sól ,woda ):
- 2 czubate łyżki kleiku kukurydzianego Nestlé lub Bobovita
- 1 szklanki wody
- 3 czubate łyżki mąki bezglutenowej na bazie skrobi kukurydzianej
- szczypta soli
Przepis:

Do miski wsyp kleik, dolej wodę i wymieszaj, wsyp sól i mąkę i wyrób łyżką albo ręką ciasto. Powinno mieć konsystencję jak na kładzione kluski. Do garnka wlej wodę, zagotuj, posól (1/3 łyżeczki). Garnek postaw na gazie, połóż na nim tarkę o dużych otworach i przesuwając łyżką ciasto po tarce, przetrzyj je do garnka z wrzątkiem. Gotuj od momentu wypłynięcia 3-4 min.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: anita.michalik
szybkie, bardzo popularne w prowincji Quebec i lubiane przez (!) dzieci. Knedle (bez jajek, mleka) Kluski przecierane (bez mleka, jajek, glutenu) kobieta.gazeta.pl/...A_PRZEPISY.html Składniki: - 2 czubate łyżki kleiku