Przepis na: Kartofle duszone

Zgłoś błąd

Składniki( cebula ,czosnek ,liść laurowy ,natka pietruszki ,olej ,pieprz ,pomidory ,słodka papryka ,sól ,tymianek ,woda ,ziemniaki ):

  • 1 kg kartofli
  • 500 g pomidorów
  • 3-4 cebule
  • 2 słodkie papryki
  • 50 g tłuszczu do smażenia
  • 5 łyżeczek natki pietruszki
  • łyżeczka tymianku
  • liść laurowy
  • ząbek czosnku
  • 200g wody
  • sól i pieprz

Przepis:

Kartofle duszone
Obierz kartofle, cebulę i pomidory, usuń pestki z papryki. Wszystkie warzywa dokładnie umyj, pokrój na kawałki. W rondlu rozgrzej tłuszcz, włóż warzywa, czosnek, przyprawy i sól, zalej wodą. Duś pod przykryciem 45 min. Przed podaniem oprósz natką. Podawaj jako samodzielne danie lub dodatek do mięsa.
Przygotowanie - 25 min., gotowanie - 45 min.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Kulinarna wege Polska

    , ryż z szafranem, makaron z parmezanem, legumina z jabłek w naleśnikach - z jajek: jaja na occie, jajka sadzone na maśle - warzywa: kartofle duszone ze śmietaną, groch prużony z masłem, kartofle ? la maître d'hôtel (duszone z masłem, z koprem lub pietruszką), brukiew duszona w maśle, fasola na

  • Re: Śląskie smaki - przepisy kulinarne

    Kartofle duszone. Na czystej patelni wypiec 100 do 125 gr. słoniny pokrajanej w kostki Na to dać pokrajane w plasterki surowe kartofle (1 kg.), kilka plasterko rihnH V łvż Stoł. soli znów 1 kg. plasterków kartofli, % łyz. stoi. soli, kilka cebul i przykryć wszystko szczelnie miseczką. Piec kartofle

  • Re: Przepisy kuchni staropolskiej II

    Kartofle duszone. Na czystej patelni wypiec 100 do 125 gr. słoniny pokrajanej w kostki Na to dać pokrajane w plasterki surowe kartofle (1 kg.), kilka plasterko rihnH V łvż Stoł. soli znów 1 kg. plasterków kartofli, % łyz. stoi. soli, kilka cebul i przykryć wszystko szczelnie miseczką. Piec kartofle

  • Kartofle duszone

    Pokażcie mi dziecko, które zje danie z jednego kg ziemniaków!

  • Re: Świąteczne przepisy kulinarne

    KARTOFLE DUSZONE Z GRZYBKAMI LUB PIECZARKAMI Kilkanaście grzybków-pieczarek, 10 dkg masła, 2 cebule, 1 litr kartofli, sól, woda, 1/4 l kwaśnej śmietany. Udusić kilkanaście poszatkowanych grzybków z masłem i cebulką. Osobno pokroić w talarki litr obranych kartofli, sparzyć je wrzącą osoloną

  • Re: Śląskie smaki - przepisy kulinarne

    KARTOFLE DUSZONE Z GRZYBKAMI LUB PIECZARKAMI Kilkanaście grzybków-pieczarek, 10 dkg masła, 2 cebule, 1 litr kartofli, sól, woda, 1/4 l kwaśnej śmietany. Udusić kilkanaście poszatkowanych grzybków z masłem i cebulką. Osobno pokroić w talarki litr obranych kartofli, sparzyć je wrzącą osoloną

  • Re: A może wątek kulinarny VI

    KARTOFLE DUSZONE Z GRZYBKAMI LUB PIECZARKAMI Kilkanaście grzybków-pieczarek, 10 dkg masła, 2 cebule, 1 litr kartofli, sól, woda, 1/4 l kwaśnej śmietany. Udusić kilkanaście poszatkowanych grzybków z masłem i cebulką. Osobno pokroić w talarki litr obranych kartofli, sparzyć je wrzącą osoloną

  • Re: Gnuśnienie na bezrobociu

    wtedy problem, ale kasa to nie wszystko.. (wiem, ktos kto codziennie e ziemniaki z kartoflami duszone w wodzie z kranum, bo na nic innego nie ma, to taki ktos nie zgodzi sie, bo ma bardziej przyziemne i posstawowe problemy. Rozumiem to, bo jak sie zupelnei nei ma kasy, to wtedy to wydaje sie

Zobacz inne przepisy