Zobacz inne przepisy
Przepis na: Kapuśniak
Składniki( bulion ,kiszona kapusta ,liść laurowy ,sól ,vegeta ,włoszczyzna ,woda ,ziemniaki ):
- ok. 50 dag (jedno opakowanie) mrożonej włoszczyzny
- 4 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę
- półtora litra bulionu lub wody
- ok. 40 dag kiszonej kapusty
- liść laurowy
- wegeta (niekoniecznie)
- sól
Przepis:

Mrożonkę i ziemniaki wrzuć do wrzącego bulionu lub wody. Gdy będą prawie miękkie, dodaj drobno pokrojoną kiszoną kapustę lub obrane i pokrojone w kostkę ogórki oraz listek laurowy. Dopraw solą i ew. wegetą. Zupę na talerzach zabielić możesz śmietaną, posypać siekaną zieleniną.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: Kapuśniak, a na drugie?
O matko! Psujesz kapuśniak pomidorami??
-
Re: Kapuśniak, a na drugie?
Chyba Ci się bigos z kapuśniakiem pomylił.
-
Re: Kapuśniak, a na drugie?
Ale autorka powiedziała, że jej kapuśniak jest lekki :)
-
Re: Kapuśniak, a na drugie?
Ja bym po samym "chudym" kapuśniaku była głodna za pół godziny.
-
Re: Kapuśniak, a na drugie?
Nic. Jestem z frakcji jednodaniowej. Kapuśniak (beztłuszczowy i wegański) w zupełności mi wystarcza.
-
Re: Kapuśniak, a na drugie?
Nic, skoro nażarłabym się już kapuśniakiem z chlebem, to po co mi jeszcze drugie?
-
Re: Kapuśniak, a na drugie?
Nic, kapuśniak jest gęstym , tłustym pełnoprawnym daniem samym w sobie, nawet twój "chudy" z żeberkami...
-
Re: Kapuśniak, a na drugie?
Rzadko jem dwa dania, ale jezeli już to do tego lekkiego kapuśniaku kotlet/filet drobiowy, ziemniaki gotowane, surówka np z marchewki