Przepis na: Kapuśniak

Zgłoś błąd

Składniki( bulion ,kiszona kapusta ,liść laurowy ,sól ,vegeta ,włoszczyzna ,woda ,ziemniaki ):

  • ok. 50 dag (jedno opakowanie) mrożonej włoszczyzny
  • 4 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę
  • półtora litra bulionu lub wody
  • ok. 40 dag kiszonej kapusty
  • liść laurowy
  • wegeta (niekoniecznie)
  • sól

Przepis:

Kapuśniak
Mrożonkę i ziemniaki wrzuć do wrzącego bulionu lub wody. Gdy będą prawie miękkie, dodaj drobno pokrojoną kiszoną kapustę lub obrane i pokrojone w kostkę ogórki oraz listek laurowy. Dopraw solą i ew. wegetą. Zupę na talerzach zabielić możesz śmietaną, posypać siekaną zieleniną.

Kapuśniak - Zdjęcia

Kapuśniak - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu