Przepis na: Kajmak mleczny (bez glutenu)

Zgłoś błąd

Składniki( cukier , cukier waniliowy , masło , mleko w proszku , woda ):

  • 1 paczka wafli bezglutenowych
  • 1 szklanka mleka w proszku pełnotłustego
  • 2 i 1/2 szklanki cukru
  • 1 szklanka wody
  • cukier wanilinowy ( niekoniecznie)
  • 1/2 kostki masła

Przepis:

Kajmak mleczny (bez glutenu)
Mleko w proszku połącz z wodą. Wszystkie składniki włóż do garnka i podgrzej do zagotowania, ciągle mieszając. Gotuj, aż kajmak zacznie gęstnieć. Następnie włóż garnek do zimnej wody i mieszaj do momentu, gdy kajmak będzie gęsty, a kropla nie będzie spływać z talerzyka. Smaruj wafle i układaj jeden na drugim. Następnie przyciśnij deseczką i pozostaw tak na kilka godzin.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Kajmak mleczny (bez glutenu)

    Faktycznie przepis dla niemowlaka. Bardzo zdrowy, nawet bez odrobiny cukru, którym tak małych dzieci nie można przecież karmić.

Zobacz inne przepisy