Zobacz inne przepisy
Przepis na: Kajmak mleczny (bez glutenu)
Składniki( cukier ,cukier waniliowy ,masło ,mleko w proszku ,woda ):
- 1 paczka wafli bezglutenowych
- 1 szklanka mleka w proszku pełnotłustego
- 2 i 1/2 szklanki cukru
- 1 szklanka wody
- cukier wanilinowy ( niekoniecznie)
- 1/2 kostki masła
Przepis:

Mleko w proszku połącz z wodą. Wszystkie składniki włóż do garnka i podgrzej do zagotowania, ciągle mieszając. Gotuj, aż kajmak zacznie gęstnieć. Następnie włóż garnek do zimnej wody i mieszaj do momentu, gdy kajmak będzie gęsty, a kropla nie będzie spływać z talerzyka. Smaruj wafle i układaj jeden na drugim. Następnie przyciśnij deseczką i pozostaw tak na kilka godzin.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Kajmak mleczny (bez glutenu)
Faktycznie przepis dla niemowlaka. Bardzo zdrowy, nawet bez odrobiny cukru, którym tak małych dzieci nie można przecież karmić.