Przepis na: Kabaczek faszerowany (bez mleka, jajek i glutenu)

Zgłoś błąd

Składniki( cebula , groszek , kabaczek , marchewka , oliwki , ryż , woda ):

  • kabaczek
  • szklanka ryżu
  • 2 i 1/2 wody
  • 2 małe marchewk
  • łyżka zielonego groszku z puszki
  • 10-12 oliwek (niekoniecznie)
  • 1 mała cebula

Przepis:

Kabaczek faszerowany (bez mleka, jajek i glutenu)
Kabaczek umyj, przekrój wzdłuż i wydrąż łyżeczką gniazda nasienne. Ugotuj ryż. Marchewki pokrojone na małe kawałki lub utarte na średniej tarce ugotuj we wrzącej osolonej wodzie. Oliwki pokrój w kawałki. Połącz wszystkie składniki razem i posól do smaku. Włóż farsz do kabaczka i piecz w dobrze nagrzanym piekarniku 30-40 min.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu