Zobacz inne przepisy
Przepis na: Jogurt w³asnej roboty
Sk³adniki( jogurt ,mleko ,mleko w proszku ):
- 1 litr pasteryzowanego mleka
- 2 ³y¿ki (lub wiêcej) mleka w proszku
- 50 ml jogurtu zawieraj±cego ¿ywe bakterie
Przepis:
A gdy ju¿ mamy jogurt, miksujemy lub mieszamy go z dowolnymi rozdrobnionymi owocami, s³odzimy (cukrem czy miodem), ch³odzimy i podajemy. Taki owocowy jogurt mo¿na równie¿ zamroziæ i mieæ jogurtowe lody.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
Re: jogurt w³asnej roboty
na moje oko chyba za ciep³e by³o to mleko i stad nie wysz³o , mleko sie ¶cie³o jak poczu³o jogurt
-
Re: problem z siln± wol±??
Polecam wieczorem wypiæ jogurt w³asnej roboty zamiast podjadaæ kaloryczne rzeczy www.leczeniezywieniem.pl/content/16-produkty-
-
jogurt w³asnej roboty
Znalaz³am ostatnio przepis na jogurt wa³snej roboty do którego nie potrzebna by³a jogurtownica i zrobi³am ale zamiast "jednolitego" jogurtu wyszed³ mi jogurt o smaku jogurtowym ale w konsystencji by³ tak jakby wodnisty twaro¿ek, czy mo¿e kto¶ z Was robi³a jogurt w domu? Czy wiecie co zrobi³am nie
-
Jogurty - w³asnej roboty
Pomys³ prosty, a okaza³ siê genialny :) Sto razy bardziej wolê zrobic sobie w³asny jogurt, co w dodatku zajmuje mi 5 minut, ni¿ kupowaæ gotowe w sklepie. Po pierwsze mam tylko kilka ulubionych kupnych jogutrów i kiedy akurat nie ma tego mojego pojawia siê problem, który wybraæ, ¿eby faktycznie
-
Re: jogurt w³asnej roboty
Wiem dlatego kupi³am mleko "krótko terminowe" pasteryzowane z lodowki, a nie UHT ktore ma baaardzo dluga date waznosci i nawet nie musi stac w lodowce czy myslisz ze pomimo tego to wina mleka? -- restauracja
-
Re: jogurt w³asnej roboty
Jogurt Ci siê nie uda³ bo zastosowa³a¶ kupne mleko. Poczytaj w necie o "pij mleko bêdziesz kalek±" to siê dowiesz o co chodzi. Mleko sprzedawane w sklepach to jest lura a nei mleko. ¯eby zasz³y procesy fermentacji itp. potrzebne sa ¿ywe kultury bakterii, których w melku UHT nie ma. Tam niczego z
-
Jogurt w³asnej roboty
jak by³am mlodsza to moja mama robi³a taki jogurt. pycha:) jakis czas temu chcia³am go zrobic ale mama nie pamiêta³a jak-teraz juz wiem. Gor±co polecam:)
-
Re: Jogurty - w³asnej roboty
Jogurt nabiera wlasciwej konsystencji dopiero po mn. wiecej 2-godzinnym "pobycie" w lodowce.