Zobacz inne przepisy
Przepis na: Jeż z awokado
Składniki( awokado ,oliwki ,pieprz ,sok z cytryny ,sól ,szczypiorek ,twaróg ):
- 1 awokado
- 2 opakowania serka wiejskiego
- 4 czarne oliwki
- 2 źdźbła szczypiorku do ozdoby
- sól
- pieprz do smaku
- sok z cytryny do skropienia
Przepis:

Przeciąć owoce awokado wzdłuż na pół, usunąć pestki i ostrożnie wydrążyć miąższ łyżką stołową, uważając, by nie uszkodzić skórki. Skropić cytryną. Miąższ pokroić w kostkę, część odłożyć na kolce dla jeża. Do pokrojonego awokado dodać serek, doprawić solą i pieprzem i wszystko delikatnie wymieszać. Napełnić farszem wydrążone miseczki.
Z kostek awokado wyciąć drobne trójkąciki (kolce) i ozdobić nimi jeża. Oczy i nos robimy z oliwek.
Z kostek awokado wyciąć drobne trójkąciki (kolce) i ozdobić nimi jeża. Oczy i nos robimy z oliwek.