Przepis na: Jeż z awokado

Zgłoś błąd

Składniki( awokado , oliwki , pieprz , sok z cytryny , sól , szczypiorek , twaróg ):

  • 1 awokado
  • 2 opakowania serka wiejskiego
  • 4 czarne oliwki
  • 2 źdźbła szczypiorku do ozdoby
  • sól
  • pieprz do smaku
  • sok z cytryny do skropienia

Przepis:

Jeż z awokado
Przeciąć owoce awokado wzdłuż na pół, usunąć pestki i ostrożnie wydrążyć miąższ łyżką stołową, uważając, by nie uszkodzić skórki. Skropić cytryną. Miąższ pokroić w kostkę, część odłożyć na kolce dla jeża. Do pokrojonego awokado dodać serek, doprawić solą i pieprzem i wszystko delikatnie wymieszać. Napełnić farszem wydrążone miseczki.
Z kostek awokado wyciąć drobne trójkąciki (kolce) i ozdobić nimi jeża. Oczy i nos robimy z oliwek.

Zobacz inne przepisy