Przepis na: Jaś na słodko

Zgłoś błąd

Składniki( cytryna , fasola , miód , sól ):

  • 2 szklanki ugotowanej fasoli Jaś
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól

Przepis:

Jaś na słodko
Podgrzany miód wymieszaj z sokiem z cytryny. Ciepłym sosem polej ciepłą fasolę. Posól. Potrawę możesz też przygotować inaczej: fasolę odcedź, gdy jeszcze jest twardawa. Wymieszaj ją z 2 łyżkami masła, 3 łyżkami miodu i szczyptą soli. Wsyp do żaroodpornego naczynia i zapiekaj pod przykryciem przez ok. 40 min w średnio gorącym piekarniku. Przed podaniem skrop cytryną.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Jaś na słodko

    Kiedyś do gotującego się Jasia dodała laskę cynamonu. Było OK

Zobacz inne przepisy