Przepis na: Jajka panierowane

Zgłoś błąd

Składniki( bułka tarta ,chrzan ,jajka ,jajka ,majonez ,mleko ,natka pietruszki ,olej ,papryka ,pieprz ,sałata ,sól ,szczypiorek ,śmietana ):

  • 5 jajek na twardo
  • jajko surowe
  • 2- 3 łyżki mleka
  • 3/4 szklanki tartej bułki
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • majonez lub sos chrzanowy (chrzan z dodatkiem lekko posłodzonej i posolonej śmietany)
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
    do przybrania:
  • listki sałaty
  • pokrojone kawałki papryki
  • zielona pietruszka

Przepis:

Jajka panierowane
Jajka obierz i przekrój wzdłuż na pół. Surowe jajko ubij z dodatkiem mleka, soli i pieprzu. Maczaj w tej mieszaninie połówki jajek, następnie otaczaj je w tartej bułce i smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Usmażone jajka ułóż na półmisku. Kiedy ostygną, zalej majonezem lub sosem chrzanowym i przybierz dodatkami.

Jajka panierowane - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: A może wątek kulinarny XVI

    nasiąkną winem , po czym obtaczać je w rozbełtanych jajkach, panierować w bułce tartej i smażyć w większej ilości oleju na złoty rumiany kolor z każdej strony. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać oprószone cynamonem oraz cukrem

  • Re: Zielono mi czyli coś na zdrowie?

    nasiąkną winem , po czym obtaczać je w rozbełtanych jajkach, panierować w bułce tartej i smażyć w większej ilości oleju na złoty rumiany kolor z każdej strony. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać oprószone cynamonem oraz cukrem

  • Re: Zielono mi czyli coś na zdrowie?

    ręcznikiem papierowym. Przygotowujemy składniki na panierkę. W osobnych naczyniach trzymamy mąkę, bułkę tartą i roztrzepane jajka. Panierujemy kotlety w kolejności mąka ? jajko ? bułka. Po odpowiednim rozgrzaniu smalcu lub masła kładziemy na patelnię kawałki schabu. Smażymy z obu stron do momentu, aż będą

  • Re: Przeczytane o jedzeniu na Górnym Śląsku 1844

    ręcznikiem papierowym. Przygotowujemy składniki na panierkę. W osobnych naczyniach trzymamy mąkę, bułkę tartą i roztrzepane jajka. Panierujemy kotlety w kolejności mąka ? jajko ? bułka. Po odpowiednim rozgrzaniu smalcu lub masła kładziemy na patelnię kawałki schabu. Smażymy z obu stron do momentu, aż będą

  • Re: Górą jednak modra kapusta

    ręcznikiem papierowym. Przygotowujemy składniki na panierkę. W osobnych naczyniach trzymamy mąkę, bułkę tartą i roztrzepane jajka. Panierujemy kotlety w kolejności mąka ? jajko ? bułka. Po odpowiednim rozgrzaniu smalcu lub masła kładziemy na patelnię kawałki schabu. Smażymy z obu stron do momentu, aż będą

  • Re: Świąteczne zwyczaje

    się je w roztrzepanym jajku, panieruje i odstawia na talerz, by później usmażyć na bardzo czystym smalcu . Podawać na gorąco. Le cuisinier royal et bourgeois (1691), F. Massialot, str. 228

  • Re: Ostatki

    się je w roztrzepanym jajku, panieruje i odstawia na talerz, by później usmażyć na bardzo czystym smalcu . Podawać na gorąco. Le cuisinier royal et bourgeois (1691), F. Massialot, str. 228

  • Re: Wielkanoc -Zamiast życzeń Szarada

    się je w roztrzepanym jajku, panieruje i odstawia na talerz, by później usmażyć na bardzo czystym smalcu . Podawać na gorąco. Le cuisinier royal et bourgeois (1691), F. Massialot, str. 228

Zobacz inne przepisy