Przepis na: Jajka panierowane

Zgłoś błąd

Składniki( bułka tarta , chrzan , jajka , jajka , majonez , mleko , natka pietruszki , olej , papryka , pieprz , sałata , sól , szczypiorek , śmietana ):

  • 5 jajek na twardo
  • jajko surowe
  • 2- 3 łyżki mleka
  • 3/4 szklanki tartej bułki
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • majonez lub sos chrzanowy (chrzan z dodatkiem lekko posłodzonej i posolonej śmietany)
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
    do przybrania:
  • listki sałaty
  • pokrojone kawałki papryki
  • zielona pietruszka

Przepis:

Jajka panierowane
Jajka obierz i przekrój wzdłuż na pół. Surowe jajko ubij z dodatkiem mleka, soli i pieprzu. Maczaj w tej mieszaninie połówki jajek, następnie otaczaj je w tartej bułce i smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Usmażone jajka ułóż na półmisku. Kiedy ostygną, zalej majonezem lub sosem chrzanowym i przybierz dodatkami.

Jajka panierowane - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: A może wątek kulinarny X

    GRZYBY SMAŻONE, PANIEROWANE Udusić na maśle z cebulą młode czapeczki z świeżych grzybów borowników, lub ugotować na wodzie suszone. Gdy już miękkie, wyjąć je, obsączyc na sicie, posolić, maczać w jajku, panierować bułką i obrumiemc ze wszystkich stron na rozpalonem maśle. Takiemi grzybami można

  • Re: Przepisy kuchni staropolskiej II

    GRZYBY SMAŻONE, PANIEROWANE Udusić na maśle z cebulą młode czapeczki z świeżych grzybów borowników, lub ugotować na wodzie suszone. Gdy już miękkie, wyjąć je, obsączyc na sicie, posolić, maczać w jajku, panierować bułką i obrumiemc ze wszystkich stron na rozpalonem maśle. Takiemi grzybami można

  • Re: I znowu nadszedł czas na grzyby:)

    GRZYBY SMAŻONE, PANIEROWANE Udusić na maśle z cebulą młode czapeczki z świeżych grzybów borowników, lub ugotować na wodzie suszone. Gdy już miękkie, wyjąć je, obsączyc na sicie, posolić, maczać w jajku, panierować bułką i obrumiemc ze wszystkich stron na rozpalonem maśle. Takiemi grzybami można

  • Re: Cuda i dziwy Rumiankolandii

    O. Smażony ser, jaki znam to żółty, taplany w jajku, panierowany w bułce i usmażony. Danuśka serwowala taki Pawełkowi. Ku wściekłości Anielki. Z Twoją wersją, Bupu, wcześniej się nie spotkałam.

  • Re: Wielkanoc-pierwszy raz

    falszywy zając, królik w sosie śmietanowym, jajka panierowane, rolmops, salatka sledziowa, ciasto twarogowe, wystarczy? -- "leben und leben lassen"

  • Re: A może wątek kulinarny X

    ŚLEDZIE SMAŻONE Namoczyć duże ładne śledzie przez noc odmieniając często wodę; w końcu na 3 lub 4 godzin moczyć je w mleku, poczem dobrze wycisnąć, ściągnąć ostrożnie skórkę, oczyścić w środku, nakropić cytryną i obtaczawszy w mące maczać w jajku, panierować tartą bułką i smażyć na maśle aż się

  • Re: Świąteczne przepisy kulinarme III

    ŚLEDZIE SMAŻONE Namoczyć duże ładne śledzie przez noc odmieniając często wodę; w końcu na 3 lub 4 godzin moczyć je w mleku, poczem dobrze wycisnąć, ściągnąć ostrożnie skórkę, oczyścić w środku, nakropić cytryną i obtaczawszy w mące maczać w jajku, panierować tartą bułką i smażyć na maśle aż się

  • Re: Świąteczne przepisy kulinarme III

    ŚLEDZIE SMAŻONE Namoczyć duże ładne śledzie przez noc odmieniając często wodę; w końcu na 3 lub 4 godzin moczyć je w mleku, poczem dobrze wycisnąć, ściągnąć ostrożnie skórkę, oczyścić w środku, nakropić cytryną i obtaczawszy w mące maczać w jajku, panierować tartą bułką i smażyć na maśle aż się

Zobacz inne przepisy