Zobacz inne przepisy
Przepis na: Jajka panierowane
Składniki( bułka tarta ,chrzan ,jajka ,jajka ,majonez ,mleko ,natka pietruszki ,olej ,papryka ,pieprz ,sałata ,sól ,szczypiorek ,śmietana ):
- 5 jajek na twardo
- jajko surowe
- 2- 3 łyżki mleka
- 3/4 szklanki tartej bułki
- 4 łyżki posiekanego szczypiorku
- majonez lub sos chrzanowy (chrzan z dodatkiem lekko posłodzonej i posolonej śmietany)
- sól i pieprz
- olej do smażenia
do przybrania: - listki sałaty
- pokrojone kawałki papryki
- zielona pietruszka
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: A może wątek kulinarny XVI
nasiąkną winem , po czym obtaczać je w rozbełtanych jajkach, panierować w bułce tartej i smażyć w większej ilości oleju na złoty rumiany kolor z każdej strony. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać oprószone cynamonem oraz cukrem
-
Re: Zielono mi czyli coś na zdrowie?
nasiąkną winem , po czym obtaczać je w rozbełtanych jajkach, panierować w bułce tartej i smażyć w większej ilości oleju na złoty rumiany kolor z każdej strony. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać oprószone cynamonem oraz cukrem
-
Re: Zielono mi czyli coś na zdrowie?
ręcznikiem papierowym. Przygotowujemy składniki na panierkę. W osobnych naczyniach trzymamy mąkę, bułkę tartą i roztrzepane jajka. Panierujemy kotlety w kolejności mąka ? jajko ? bułka. Po odpowiednim rozgrzaniu smalcu lub masła kładziemy na patelnię kawałki schabu. Smażymy z obu stron do momentu, aż będą
-
Re: Przeczytane o jedzeniu na Górnym Śląsku 1844
ręcznikiem papierowym. Przygotowujemy składniki na panierkę. W osobnych naczyniach trzymamy mąkę, bułkę tartą i roztrzepane jajka. Panierujemy kotlety w kolejności mąka ? jajko ? bułka. Po odpowiednim rozgrzaniu smalcu lub masła kładziemy na patelnię kawałki schabu. Smażymy z obu stron do momentu, aż będą
-
Re: Górą jednak modra kapusta
ręcznikiem papierowym. Przygotowujemy składniki na panierkę. W osobnych naczyniach trzymamy mąkę, bułkę tartą i roztrzepane jajka. Panierujemy kotlety w kolejności mąka ? jajko ? bułka. Po odpowiednim rozgrzaniu smalcu lub masła kładziemy na patelnię kawałki schabu. Smażymy z obu stron do momentu, aż będą
-
Re: Świąteczne zwyczaje
się je w roztrzepanym jajku, panieruje i odstawia na talerz, by później usmażyć na bardzo czystym smalcu . Podawać na gorąco. Le cuisinier royal et bourgeois (1691), F. Massialot, str. 228
-
Re: Ostatki
się je w roztrzepanym jajku, panieruje i odstawia na talerz, by później usmażyć na bardzo czystym smalcu . Podawać na gorąco. Le cuisinier royal et bourgeois (1691), F. Massialot, str. 228
-
Re: Wielkanoc -Zamiast życzeń Szarada
się je w roztrzepanym jajku, panieruje i odstawia na talerz, by później usmażyć na bardzo czystym smalcu . Podawać na gorąco. Le cuisinier royal et bourgeois (1691), F. Massialot, str. 228