Zobacz inne przepisy
Przepis na: Jajka panierowane
Składniki( bułka tarta ,chrzan ,jajka ,jajka ,majonez ,mleko ,natka pietruszki ,olej ,papryka ,pieprz ,sałata ,sól ,szczypiorek ,śmietana ):
- 5 jajek na twardo
- jajko surowe
- 2- 3 łyżki mleka
- 3/4 szklanki tartej bułki
- 4 łyżki posiekanego szczypiorku
- majonez lub sos chrzanowy (chrzan z dodatkiem lekko posłodzonej i posolonej śmietany)
- sól i pieprz
- olej do smażenia
do przybrania: - listki sałaty
- pokrojone kawałki papryki
- zielona pietruszka
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: Świąteczne przepisy kulinarne IV
, małej miseczki, rozkłócamy. 4. Ugotowane jajka oblepiamy masą z mięsa, zanurzamy w surowym jajku, panierujemy w mące i bułce tartej. 5. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy jajka w mięsie z każdej strony, aż uzyskają złoty kolor. Osączamy z
-
Re: Bakłażan
Ja też kupuję mniejsze. Te nie mają w środku prawie wcale nasion i są bardziej zwarte. Ja lubię bakłażany w plastrach, obtaczane w jajku, panierowane w mieszance z bułki tartej i parmezanu, i smażone krótko na oliwie. Jak kotlety schabowe. Do tego dip z sera owczego z czosnkiem i świeżym ogórkiem
-
Re: A może wątek kulinarny X
GRZYBY SMAŻONE, PANIEROWANE Udusić na maśle z cebulą młode czapeczki z świeżych grzybów borowników, lub ugotować na wodzie suszone. Gdy już miękkie, wyjąć je, obsączyc na sicie, posolić, maczać w jajku, panierować bułką i obrumiemc ze wszystkich stron na rozpalonem maśle. Takiemi grzybami można
-
Re: I znowu nadszedł czas na grzyby:)
GRZYBY SMAŻONE, PANIEROWANE Udusić na maśle z cebulą młode czapeczki z świeżych grzybów borowników, lub ugotować na wodzie suszone. Gdy już miękkie, wyjąć je, obsączyc na sicie, posolić, maczać w jajku, panierować bułką i obrumiemc ze wszystkich stron na rozpalonem maśle. Takiemi grzybami można
-
Re: Przepisy kuchni staropolskiej II
GRZYBY SMAŻONE, PANIEROWANE Udusić na maśle z cebulą młode czapeczki z świeżych grzybów borowników, lub ugotować na wodzie suszone. Gdy już miękkie, wyjąć je, obsączyc na sicie, posolić, maczać w jajku, panierować bułką i obrumiemc ze wszystkich stron na rozpalonem maśle. Takiemi grzybami można
-
Re: Wielkanoc-pierwszy raz
falszywy zając, królik w sosie śmietanowym, jajka panierowane, rolmops, salatka sledziowa, ciasto twarogowe, wystarczy? -- "leben und leben lassen"
-
Re: Cuda i dziwy Rumiankolandii
O. Smażony ser, jaki znam to żółty, taplany w jajku, panierowany w bułce i usmażony. Danuśka serwowala taki Pawełkowi. Ku wściekłości Anielki. Z Twoją wersją, Bupu, wcześniej się nie spotkałam.
-
Re: A może wątek kulinarny X
ŚLEDZIE SMAŻONE Namoczyć duże ładne śledzie przez noc odmieniając często wodę; w końcu na 3 lub 4 godzin moczyć je w mleku, poczem dobrze wycisnąć, ściągnąć ostrożnie skórkę, oczyścić w środku, nakropić cytryną i obtaczawszy w mące maczać w jajku, panierować tartą bułką i smażyć na maśle aż się