Przepis na: Jajka faszerowane

Zgłoś błąd

Składniki( bułka tarta , jajka , koperek , masło , masło , natka pietruszki , olej , pieprz , sól , szczypiorek , śmietana ):

  • 6 jajek na twardo
  • 3 łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki
  • koperku lub szczypiorku
  • 3 łyżki śmietany lub masła
  • 3 łyżki tartej bułki
  • sól i pieprz
  • masło lub olej do smażenia

Przepis:

Jajka faszerowane
Ugotowane jajka ostudź, ale nie obieraj. Przekrój wzdłuż ostrym nożem i wyjmij delikatnie ze skorupek. Posiekaj i utrzyj dokładnie ze śmietaną lub masłem, zieleniną, solą i pieprzem. Masą napełnij połówki skorupek. Wygładzone powierzchnie jajek posyp tartą bułką i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Jajka faszerowane - Zdjęcia

Jajka faszerowane - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy