Zobacz inne przepisy
Przepis na: Jajka faszerowane
Składniki( bułka tarta ,jajka ,koperek ,masło ,masło ,natka pietruszki ,olej ,pieprz ,sól ,szczypiorek ,śmietana ):
- 6 jajek na twardo
- 3 łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki
- koperku lub szczypiorku
- 3 łyżki śmietany lub masła
- 3 łyżki tartej bułki
- sól i pieprz
- masło lub olej do smażenia
Przepis:
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: Niezłe jaja z jajami w roli głównej
Jajka faszerowane i jajka faszerowane to to samo danie. Inne popularne nazwy to brytyjska pisownia ?jaja faszerowane? i ?jajka faszerowane?. -- https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/wd/qa/jcow/UBZWRKMkOwbtiZZaBX.jpg
-
Re: Niezłe jaja z jajami w roli głównej
Jajka faszerowane i jajka faszerowane to dwie różne nazwy tego samego dania. Inne nazwy obejmują brytyjską pisownię ?jajka faszerowane? i ?jaja panierowane?. -- https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/wd/qa/jcow/UBZWRKMkOwbtiZZaBX.jpg
-
Re: Niezłe jaja z jajami w roli głównej
Jajka faszerowane i jajka faszerowane to dwie różne nazwy tego samego dania. Inne nazwy obejmują brytyjską pisownię ?jajka faszerowane? i ?jaja panierowane?.
-
Re: Wielanoc - Nie tylko jajka w roli głównej-prz
Jedną z wielu popularnych przystawek na Wielkanoc są jajka faszerowane. Można faszerować je awokado lub podawać wypełnione szynką. W roli farszu świetnie sprawdzają się także wędzone ryby np.: plastry łososia. Miłośnicy grzybów w kuchni mogą także sięgnąć po jajka wypełnione nadzieniem pieczarkowym
-
Re: Świąteczne przepisy kulinarne IV
Jajka faszerowane są kwintesencją przystawek na przyjęciach, piknikach i potlukach w całym kraju. W XIX wieku popularne stało się określenie ?diabelski? na określenie pikantnych lub pikantnych potraw. Ponieważ jajka faszerowane są często przyrządzane z musztardą i pieprzem, termin ten zaczęto
-
Re: Wielanoc - Nie tylko jajka w roli głównej-prz
Jajka faszerowane przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce do 3 dni. -- https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/wd/qa/jcow/UBZWRKMkOwbtiZZaBX.jpg
-
Re: Świąteczne przepisy kulinarne IV
Jajka faszerowane można wcześniej ugotować na twardo. Przed obieraniem i składaniem przechowuj w lodówce do trzech dni. -- https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/wd/qa/jcow/UBZWRKMkOwbtiZZaBX.jpg
-
Re: Niezłe jaja z jajami w roli głównej
Jajka faszerowane można przygotować dzień przed planowanym podaniem. Przygotowane jaja faszerowane przechowuj w lodówce w szczelnym pojemniku do 2 dni. -- https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/wd/qa/jcow/UBZWRKMkOwbtiZZaBX.jpg