Przepis na: Jajka faszerowane

Zgłoś błąd

Składniki( bułka tarta ,jajka ,koperek ,masło ,masło ,natka pietruszki ,olej ,pieprz ,sól ,szczypiorek ,śmietana ):

  • 6 jajek na twardo
  • 3 łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki
  • koperku lub szczypiorku
  • 3 łyżki śmietany lub masła
  • 3 łyżki tartej bułki
  • sól i pieprz
  • masło lub olej do smażenia

Przepis:

Jajka faszerowane
Ugotowane jajka ostudź, ale nie obieraj. Przekrój wzdłuż ostrym nożem i wyjmij delikatnie ze skorupek. Posiekaj i utrzyj dokładnie ze śmietaną lub masłem, zieleniną, solą i pieprzem. Masą napełnij połówki skorupek. Wygładzone powierzchnie jajek posyp tartą bułką i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Jajka faszerowane - Zdjęcia

Jajka faszerowane - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Świąteczne przepisy kulinarne IV

    JAJKA FASZEROWANE 4 Jaja 150 g Kiełbasa do smarowania wątroby (pikantna) 1 Stamperl Koniak coś Majonez 1 pęczek Szczypiorek W przypadku jajek faszerowanych gotuj jajka na twardo przez 8 minut, spłucz zimną wodą i obierz. Umyć szczypiorek, wysuszyć i pokroić w drobne bułki. Pokrój jajka

  • Re: Niezłe jaja z jajami w roli głównej

    JAJKA FASZEROWANE 4 Jaja 150 g Kiełbasa do smarowania wątroby (pikantna) 1 Stamperl Koniak coś Majonez 1 pęczek Szczypiorek W przypadku jajek faszerowanych gotuj jajka na twardo przez 8 minut, spłucz zimną wodą i obierz. Umyć szczypiorek, wysuszyć i pokroić w drobne bułki. Pokrój jajka

  • Re: Zielono mi czyli coś na zdrowie?

    JAJKA FASZEROWANE 4 Jaja 150 g Kiełbasa do smarowania wątroby (pikantna) 1 Stamperl Koniak coś Majonez 1 pęczek Szczypiorek W przypadku jajek faszerowanych gotuj jajka na twardo przez 8 minut, spłucz zimną wodą i obierz. Umyć szczypiorek, wysuszyć i pokroić w drobne bułki. Pokrój jajka

  • Re: Kuchenne rewolucje

    JAJKA FASZEROWANE 4 Jaja 150 g Kiełbasa do smarowania wątroby (pikantna) 1 Stamperl Koniak coś Majonez 1 pęczek Szczypiorek W przypadku jajek faszerowanych gotuj jajka na twardo przez 8 minut, spłucz zimną wodą i obierz. Umyć szczypiorek, wysuszyć i pokroić w drobne bułki. Pokrój jajka

  • Re: Świąteczny stół - jakie potrawy?

    jak robisz jajka faszerowane?

  • Re: Wielkanoc -Zamiast życzeń Szarada

    jajka faszerowane

  • Re: Wielkanoc

    jajka faszerowane w panierce

  • Re: Wielkanoc

    Jajka faszerowane (pieczarkami, cebulką lub ziołami)