Przepis na: Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)

Zgłoś błąd

Składniki( bułka tarta , cukier , jabłka , jajka , jajka , jajka przepiórcze , mąka kukurydziana , mąka ziemniaczana , olej ):

  • 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka cukru
  • 5 jajek (18 jajeczek przepiórczych )
  • 50 dag jabłek
  • tłuszcz i bezglutenowa tarta bułka do formy

Przepis:

Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
Całe jajka utrzyj z cukrem do białości. Delikatnie wymieszaj z mąką kukurydzianą i ziemniaczaną. Tortownicę wysmaruj tłuszczem i wysyp tartą bułką bezglutenową albo drobną kaszką kukurydzianą.
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na ósemki. Połowę ciasta wlej do tortownicy. Ułóż na nim jabłka. Wlej resztę ciasta. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz ok. 30 min.