Przepis na: Grzanki z mozzarellą
Zgłoś błąd
- grahamka
- nieduży pomidor
- pół ?kulki? mozzarelli
- kilka listków świeżej bazylii l oliwa z oliwek
Przepis:
Grahamkę pokrój w poprzek na małe kromki. Cienko okrój je ze skórki.
Pomidora umyj, sparz, obierz ze skórki. Pomidora i mozzarellę pokrój na cienkie plasterki.
Na każdej kromce grahamki rozsmaruj nieco oliwy, połóż plasterek mozzarelli, na to plasterek pomidora.
Kanapki połóż na blaszce wyłożonej pergaminem. Zapiekaj w temperaturze 180°C, pod koniec posyp posiekaną bazylią. W trakcie pieczenia ser rozpuści się, rozmiękczając grzankę. Grzanki podawaj przestudzone, pokrojone na maleńkie kawałeczki (jeśli brzeg grzanki wysechł, odkrój go).