Przepis na: Gazpacho - chłodnik z warzyw

Zgłoś błąd

Składniki( cebula , cytryna , czosnek , ocet winny , ogórek , oliwa , papryka , pieprz , pomidory , sok pomidorowy , sól , woda ):

  • 4 duże pomidory
  • sparzone i obrane ze skórki
  • duży obrany ogórek
  • zielona papryka bez gniazda nasiennego
  • średnia obrana cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • półtora do dwóch szklanek soku pomidorowego lub przegotowanej zimnej wody
  • 2 łyżki soku z cytryny lub octu winnego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Przepis:

Gazpacho - chłodnik z warzyw
Warzywa posiekaj i wszystkie składniki wrzuć do głębokiego naczynia. Miksuj, aż uzyskasz jednolity gęsty płyn. Schłodzoną zupę posyp grzankami lub niewielką ilością posiekanych warzyw. Można też dodać do zupy dwie kromki białego pieczywa bez skórki i zmiksować.

Zobacz inne przepisy