Zobacz inne przepisy
Przepis na: Fritata - warzywa w jajku
Sk³adniki( bazylia ,cebula ,cukinia ,czosnek ,jajka ,koperek ,kukurydza ,natka pietruszki ,oliwa ,oregano ,papryka ,pomidory ,zio³a ):
- 30 ml (2 ³y¿ki sto³owe) oliwy z oliwek
- 1 posiekana cebula
- 1 czerwona papryka
- oczyszczona i drobno pokrojona
- 1 drobno pokrojona ma³a cukinia
- 1 zmia¿d¿ony z±bek czosnku
- 20 dag ods±czonej kukurydzy z puszki
- 2 pokrojone pomidory bez ziaren i skórki
- 2 ³y¿ki ¶wie¿ych zió³
- np. bazylii
- natki pietruszki
- kopru czy oregano
- 5 lub 6 lekko ubitych jajek.
Przepis:

Na rozgrzanej oliwie sma¿ymy cebulê, paprykê i cukiniê, a gdy trochê zmiêkn±, dodajemy czosnek, kukurydzê, pomidory i zio³a. Warzywa zalewamy jajkami i sma¿ymy na ma³ym ogniu pod przykryciem przez 10 - 15 minut, a¿ jajka zupe³nie siê zetn±.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
Fritata - warzywa w jajku
Fritata jest na prawde pyszna.Po przeczytaniu przepisu i sprawdzeniu czy mam odpowiednie sk³adniki zabra³am sie do gotowania.To ³atwe w przygotowaniu danie i oczywi¶cie bardzo zdrowe.Polecam!!!
-
Re: Fritata - warzywa w jajku
jutro wyprobuje, tylko ze bez kukurudzy, bo nie lubie.
-
Re: Fritata - warzywa w jajku
nie za duzo tego wszystkiego? i jeszcze kukurydza... ps. FriTTata -- Literówki to moja specjalno¶æ :)