Przepis na: Francuskie kiełbaski serowe

Zgłoś błąd

Składniki( bułka tarta , jajka , olej , pieczarki , pieprz , sól , żółty ser ):

  • 10 dag utartego żółtego sera
  • 10 dag drobno posiekanych pieczarek
  • 1 szklanka tartej bułki
  • 2 jajka (białka i żółtka oddzielnie)
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz do smaku

Przepis:

Francuskie kiełbaski serowe
Zmieszaj w misce ser, pieczarki, połowę tartej bułki, oba żółtka, sól i pieprz. Wilgotnymi rękami uformuj 8 kiełbasek. Zanurz kiełbaski w białku i obtocz w reszcie tartej bułki. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim kiełbaski, aż się ze wszystkich stron zrumienią. Podawaj z frytkami, lub z pieczonymi ziemniakami i z surówką bądź kiszonym ogórkiem.