Zobacz inne przepisy
Przepis na: Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
Składniki( bułka tarta ,cebula ,żółty ser ,cytryna ,dorsz ,masło ,mintaj ,morszczuk ,natka pietruszki ,olej ,pieprz ,sól ,tymianek ,zioła prowansalskie ):
- 4 mrożone filety z mintaja
- morszczuka lub dorsza
- 2 cytryny
- 2 cebule
- łyżka masła
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki (niekoniecznie)
- 2 łyżki bułki tartej lub tartego żółtego sera
- łyżka tymianku lub ziół prowansalskich
- sól i pieprz
- olej do natłuszczenia żaroodpornego naczynia
Przepis:

Nagrzej piekarnik do 180 st. C. Przygotuj żaroodporne naczynie. Cytryny sparz, jedną pokrój na plasterki, z drugiej wyciśnij sok. Filety ułóż w żaroodpornym naczyniu, a na nich poukładaj plasterki cytryny. Całość skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem, a następnie posiekaną cebulą, tymiankiem, natką i bułką tartą lub serem. Na wierzchu rozłóż kawałeczki masła. Zapiekaj, aż ryba zmięknie i zacznie się rozpadać.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
super danie - bardzo łatwe, zdrowe a przede wszystkim PRZEPYSZNE!!!!!!!!!!