Przepis na: Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)

Zgłoś błąd

Składniki( bułka tarta , cebula , żółty ser , cytryna , dorsz , masło , mintaj , morszczuk , natka pietruszki , olej , pieprz , sól , tymianek , zioła prowansalskie ):

  • 4 mrożone filety z mintaja
  • morszczuka lub dorsza
  • 2 cytryny
  • 2 cebule
  • łyżka masła
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki (niekoniecznie)
  • 2 łyżki bułki tartej lub tartego żółtego sera
  • łyżka tymianku lub ziół prowansalskich
  • sól i pieprz
  • olej do natłuszczenia żaroodpornego naczynia

Przepis:

Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
Nagrzej piekarnik do 180 st. C. Przygotuj żaroodporne naczynie. Cytryny sparz, jedną pokrój na plasterki, z drugiej wyciśnij sok. Filety ułóż w żaroodpornym naczyniu, a na nich poukładaj plasterki cytryny. Całość skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem, a następnie posiekaną cebulą, tymiankiem, natką i bułką tartą lub serem. Na wierzchu rozłóż kawałeczki masła. Zapiekaj, aż ryba zmięknie i zacznie się rozpadać.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy