Przepis na: Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)

Zg³o¶ b³±d

Sk³adniki( bu³ka tarta ,cebula ,¿ó³ty ser ,cytryna ,dorsz ,mas³o ,mintaj ,morszczuk ,natka pietruszki ,olej ,pieprz ,sól ,tymianek ,zio³a prowansalskie ):

  • 4 mro¿one filety z mintaja
  • morszczuka lub dorsza
  • 2 cytryny
  • 2 cebule
  • ³y¿ka mas³a
  • 2 ³y¿ki posiekanej natki pietruszki (niekoniecznie)
  • 2 ³y¿ki bu³ki tartej lub tartego ¿ó³tego sera
  • ³y¿ka tymianku lub zió³ prowansalskich
  • sól i pieprz
  • olej do nat³uszczenia ¿aroodpornego naczynia

Przepis:

Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
Nagrzej piekarnik do 180 st. C. Przygotuj ¿aroodporne naczynie. Cytryny sparz, jedn± pokrój na plasterki, z drugiej wyci¶nij sok. Filety u³ó¿ w ¿aroodpornym naczyniu, a na nich pouk³adaj plasterki cytryny. Ca³o¶æ skrop sokiem z cytryny, posyp sol± i pieprzem, a nastêpnie posiekan± cebul±, tymiankiem, natk± i bu³k± tart± lub serem. Na wierzchu roz³ó¿ kawa³eczki mas³a. Zapiekaj, a¿ ryba zmiêknie i zacznie siê rozpadaæ.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy