Przepis na: Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)

Zgłoś błąd

Składniki( cebula , cukier , dorsz , jajka , mąka , mintaj , morszczuk , natka pietruszki , pieprz , sok z cytryny , sól ):

  • 4 filety z mintaja
  • morszczuka lub dorsza (mogą być zamrożone)
  • sok z jednej cytryny
  • cebula pokrojona na talarki
  • łyżka cukru
  • 2 jajka
  • łyżka mąki
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki (do posypania na talerzach)

Przepis:

Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
Do półtorej szklanki wrzącej, osolonej wody w rondlu dodaj sok z cytryny, cebulę, cukier i włóż filety z ryby. Gotuj na małym ogniu ok. 10 minut. W osobnym naczyniu wymieszaj jajka z mąką, dolej do tego nieco wywaru z ryby, połącz z ugotowaną rybą, po czym, mieszając, zagotuj. Dopraw solą i pieprzem. Podając, możesz posypać potrawę natką.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy