Zobacz inne przepisy
Przepis na: Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
Sk³adniki( cebula ,cukier ,dorsz ,jajka ,m±ka ,mintaj ,morszczuk ,natka pietruszki ,pieprz ,sok z cytryny ,sól ):
- 4 filety z mintaja
- morszczuka lub dorsza (mog± byæ zamro¿one)
- sok z jednej cytryny
- cebula pokrojona na talarki
- ³y¿ka cukru
- 2 jajka
- ³y¿ka m±ki
- sól i pieprz
- 2 ³y¿ki posiekanej natki pietruszki (do posypania na talerzach)
Przepis:

Do pó³torej szklanki wrz±cej, osolonej wody w rondlu dodaj sok z cytryny, cebulê, cukier i w³ó¿ filety z ryby. Gotuj na ma³ym ogniu ok. 10 minut. W osobnym naczyniu wymieszaj jajka z m±k±, dolej do tego nieco wywaru z ryby, po³±cz z ugotowan± ryb±, po czym, mieszaj±c, zagotuj. Dopraw sol± i pieprzem. Podaj±c, mo¿esz posypaæ potrawê natk±.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
Hm, to co mi z tego wysz³o znacznie bardziej przypomina lekk± jajecznicê z rub± ni¿ rybê w sosie. Ale zjad³am i mi smakowa³o. :)