Przepis na: Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)

Zg³o¶ b³±d

Sk³adniki( cebula ,cukier ,dorsz ,jajka ,m±ka ,mintaj ,morszczuk ,natka pietruszki ,pieprz ,sok z cytryny ,sól ):

  • 4 filety z mintaja
  • morszczuka lub dorsza (mog± byæ zamro¿one)
  • sok z jednej cytryny
  • cebula pokrojona na talarki
  • ³y¿ka cukru
  • 2 jajka
  • ³y¿ka m±ki
  • sól i pieprz
  • 2 ³y¿ki posiekanej natki pietruszki (do posypania na talerzach)

Przepis:

Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
Do pó³torej szklanki wrz±cej, osolonej wody w rondlu dodaj sok z cytryny, cebulê, cukier i w³ó¿ filety z ryby. Gotuj na ma³ym ogniu ok. 10 minut. W osobnym naczyniu wymieszaj jajka z m±k±, dolej do tego nieco wywaru z ryby, po³±cz z ugotowan± ryb±, po czym, mieszaj±c, zagotuj. Dopraw sol± i pieprzem. Podaj±c, mo¿esz posypaæ potrawê natk±.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu