Zobacz inne przepisy
Przepis na: Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
Składniki( cebula ,cukier ,dorsz ,jajka ,mąka ,mintaj ,morszczuk ,natka pietruszki ,pieprz ,sok z cytryny ,sól ):
- 4 filety z mintaja
- morszczuka lub dorsza (mogą być zamrożone)
- sok z jednej cytryny
- cebula pokrojona na talarki
- łyżka cukru
- 2 jajka
- łyżka mąki
- sól i pieprz
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki (do posypania na talerzach)
Przepis:

Do półtorej szklanki wrzącej, osolonej wody w rondlu dodaj sok z cytryny, cebulę, cukier i włóż filety z ryby. Gotuj na małym ogniu ok. 10 minut. W osobnym naczyniu wymieszaj jajka z mąką, dolej do tego nieco wywaru z ryby, połącz z ugotowaną rybą, po czym, mieszając, zagotuj. Dopraw solą i pieprzem. Podając, możesz posypać potrawę natką.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
Hm, to co mi z tego wyszło znacznie bardziej przypomina lekką jajecznicę z rubą niż rybę w sosie. Ale zjadłam i mi smakowało. :)