Zobacz inne przepisy
Przepis na: Filet z indyka w soku owocowym
Składniki( brzoskwinie ,indyk ,jabłka ,ocet winny ,pieprz ,rozmaryn ,sok brzoskwiniowy ,sok jabłkowy ,sól ):
- pierś z indyka
- pół szklanki soku brzoskwiniowego lub jabłkowego
- 2 łyżki octu winnego
- 2 łyżeczki rozmarynu
- sól
- pieprz
- kilka połówek brzoskwini z kompotu lub 3 jabłka obrane
- podzielone na ćwiartki
- pozbawione gniazd nasiennych
- plastikowy woreczek do pieczenia
Przepis:

W misce wymieszaj sok z octem, solą i przyprawami, dołóż mięso, polej je marynatą i trzymaj w niej co najmniej pół godziny. Przełóż wszystko do plastikowego woreczka, szczelnie go zamknij i piecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ok. godziny). Na 10 minut przed końcem pieczenia ostrożnie otwórz woreczek, wsuń do środka owoce, lekko dosól, ponownie zamknij i dopiecz.
Podawaj na gorąco lub na zimno, pokrojone plastry mięsa przybierz owocami.
Podawaj na gorąco lub na zimno, pokrojone plastry mięsa przybierz owocami.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Filet z indyka w soku owocowym
Potrawa bardzo oryginalna, nie wymaga dużo czasu. Bardzo smaczna. Brawa dla autorataj potrawy, jak to mówią jest cool.