Przepis na: Filet z indyka w soku owocowym

Zgłoś błąd

Składniki( brzoskwinie , indyk , jabłka , ocet winny , pieprz , rozmaryn , sok brzoskwiniowy , sok jabłkowy , sól ):

  • pierś z indyka
  • pół szklanki soku brzoskwiniowego lub jabłkowego
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżeczki rozmarynu
  • sól
  • pieprz
  • kilka połówek brzoskwini z kompotu lub 3 jabłka obrane
  • podzielone na ćwiartki
  • pozbawione gniazd nasiennych
  • plastikowy woreczek do pieczenia

Przepis:

Filet z indyka w soku owocowym
W misce wymieszaj sok z octem, solą i przyprawami, dołóż mięso, polej je marynatą i trzymaj w niej co najmniej pół godziny. Przełóż wszystko do plastikowego woreczka, szczelnie go zamknij i piecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ok. godziny). Na 10 minut przed końcem pieczenia ostrożnie otwórz woreczek, wsuń do środka owoce, lekko dosól, ponownie zamknij i dopiecz.
Podawaj na gorąco lub na zimno, pokrojone plastry mięsa przybierz owocami.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu