Przepis na: Dynia z piekarnika

Zgłoś błąd

Składniki( cynamon ,czosnek ,dynia ,imbir ,miód ,miód ,musztarda ,oliwa ,oliwa ,pieprz ,pieprz ,sos sojowy ,sól ,sól ,tymianek ):

  • 300 g dyni w plastrach
    przyprawa I: 2 łyżki oliwy
  • łyżka musztardy
  • łyżka miodu
  • utarty ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • szczypta suszonego tymianku
    przyprawa II: 2 łyżki oliwy
  • łyżka sosu sojowego
  • łyżka miodu
  • pół łyżeczki utartego korzenia imbiru
  • szczypta cynamonu
  • sól
  • pieprz

Przepis:

Dynia z piekarnika
Składniki wybranej przyprawy wymieszać. Plastry dyni dokładnie wysmarować przyprawą. Ułożyć plastry na blasze wyłożonej pergaminem. Piec w gorącym piekarniku ok. 20 minut. Podawać gorące jako dodatek do mięsa.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: A mnie jest szkoda lata ??

    Dla mnie zupa z samej dyni jest zbyt hmmmm, dyniowa ?. Dlatego daję inne warzywa. Jeszcze muszę wypróbować taką z pieczonych warzyw. Co ciekawe, dynię z piekarnika, taką upieczoną z przyprawami i ziołami bardzo lubię, ale solo w zupie jakoś nie.

  • Re: Duchy i dynię c.d także szarady

    złudzenia przypominają cienkie nitki spaghetti. Miąższ wybiera się z niej widelcem, zaraz po wyjęciu dyni z piekarnika (optymalny czas pieczenia to około 45 minut).

  • Czy zjadłybyście?

    Robiłam dziś zupę z pieczonej dyni. Wyjęłam naczynie z dynią z piekarnika i postawiłam koło zlewu. Na kuchence stał garnek z bulionem - wszystko odkryte. Jak wyjmowałam z górnej szafki kubek to strąciłam inny, który spadł tuż obok naczynia z dynią, rozbił się właściwie o inny kubek, który stał na

  • Re: ?Zielone czyli samo zdrowie?

    . Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. Celsjusza przez 50 minut lub do momentu, kiedy brzegi ciasta zaczną się nadymać, ale środek dalej pozostanie lekko chwiejny. Wyjmij ciasto z dyni z piekarnika i ostudź do temperatury pokojowej. Włóż je do lodówki na przynajmniej 4 godziny. Ciasto podawaj na zimno

  • Re: Wokół dyni - szarady

    . Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. Celsjusza przez 50 minut lub do momentu, kiedy brzegi ciasta zaczną się nadymać, ale środek dalej pozostanie lekko chwiejny. Wyjmij ciasto z dyni z piekarnika i ostudź do temperatury pokojowej. Włóż je do lodówki na przynajmniej 4 godziny. Ciasto podawaj na zimno

  • Re: A może wątek kulinarny XVI

    . Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. Celsjusza przez 50 minut lub do momentu, kiedy brzegi ciasta zaczną się nadymać, ale środek dalej pozostanie lekko chwiejny. Wyjmij ciasto z dyni z piekarnika i ostudź do temperatury pokojowej. Włóż je do lodówki na przynajmniej 4 godziny. Ciasto podawaj na zimno