Przepis na: Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach

Zgłoś błąd

Składniki( cukier , czosnek , groszek , kurczak , mąka ziemniaczana , olej , sok jabłkowy , sos sojowy , wołowina ):

  • 25 dag wołowiny lub filetu z kury
  • 25 dag strąków zielonego groszku
  • 1 łyżka soku jabłkowego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 6 łyżek oleju
  • zmiażdżony ząbek czosnku
  • łyżeczka cukru

Przepis:

Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
Mięso pokrój na małe kawałki i wymieszaj z sokiem, mąką i jedną łyżką sosu sojowego. Z groszku usuń włókna, lekko go podgotuj i odsącz. Mięso podsmaż na rozgrzanym oleju (nie za mocno) i przełóż na talerz. Wymień olej na świeży i podsmaż na nim groszek. Dodaj mięso, czosnek, resztę sosu sojowego i cukier.
Potrawę można wzbogacić lekko podgotowanymi różyczkami kalafiora.

Zobacz inne przepisy