Przepis na: Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
Zgłoś błąd
- 25 dag wołowiny lub filetu z kury
- 25 dag strąków zielonego groszku
- 1 łyżka soku jabłkowego
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 6 łyżek oleju
- zmiażdżony ząbek czosnku
- łyżeczka cukru
Przepis:
Mięso pokrój na małe kawałki i wymieszaj z sokiem, mąką i jedną łyżką sosu sojowego. Z groszku usuń włókna, lekko go podgotuj i odsącz. Mięso podsmaż na rozgrzanym oleju (nie za mocno) i przełóż na talerz. Wymień olej na świeży i podsmaż na nim groszek. Dodaj mięso, czosnek, resztę sosu sojowego i cukier.
Potrawę można wzbogacić lekko podgotowanymi różyczkami kalafiora.