Przepis na: Dip fasolowy

Zgłoś błąd

Składniki( cytryna , fasola , olej , oliwa , sól ):

  • szklanka ugotowanej na miękko fasoli
  • 4 łyżki oliwy (oleju)
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • sól

Przepis:

Dip fasolowy
Wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę. Ten gęsty sos może mieć wiele wariantów - w zależności od tego, jakie dodatki dorzucisz przed zmiksowaniem. Możesz go wzbogacić, dodając np.: 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki, bazylii lub innych świeżych ziół; 2 łyżeczki suszonych ziół; 1-2 ząbki czosnku; pół szklanki mielonych orzechów.
Zamiast fasoli możesz użyć żółtego grochu, ciecierzycy lub wyłuskanego bobu (ten ostatni szczególnie polecam w wariancie z czosnkiem i bazylią).

Dip fasolowy - Zdjęcia

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy