Zobacz inne przepisy
Przepis na: Delikatny i puszysty sernik
Składniki( bakalie ,budyń ,cukier ,esencja waniliowa ,jajka ,mąka ziemniaczana ,mleko ,olej ,śmietana ,twaróg ):
- kruchy spód
- 120 dag mielonego niekwaśnego twarogu
- pół szklanki cukru
- 7 jajek
- 2 szklanki mleka
- 20 dag (pojemniczek) śmietany 12%
- szklanka oleju
- 2 budynie waniliowe lub 8 łyżek mąki ziemniaczanej
- zapach waniliowy
- 3/4 szklanki bakalii (rodzynków kandyzowanych owoców pokrojonych w drobną kosteczkę posiekanych drobno orzechów)
Przepis:
Nagrzej piekarnik do 175 st. C. Jeśli kruchy spód jest surowy, lekko go podpiecz. Wszystkie składniki, z wyjątkiem 5 białek oraz pół szklanki cukru, wkładaj po kolei do miski i staranie miksuj na jednolitą masę. Wymieszaj masę z bakaliami i wylej ją na kruchy spód. Włóż ciasto do piekarnika. Ubij na sztywno pianę z białek z dodatkiem reszty cukru. Po ok. 40 minutach pieczenia wyłóż ją na sernik. Po kolejnych 20 minutach ciasto jest gotowe.
Z jedzeniem lepiej poczekać do następnego dnia - sernik będzie smaczniejszy.
Z jedzeniem lepiej poczekać do następnego dnia - sernik będzie smaczniejszy.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Delikatny i puszysty sernik
Zacznijmy od początku. Sposób przygotowania togo ciasta jest bajecznie prosty, a efekt jest oszałamiający:)