Przepis na: Czipsy

Zgłoś błąd

Składniki( curry , czosnek , kalafior , olej , papryka , pieprz , sól , ziemniaki ):

  • 250 g kartofli
  • 1/2 kalafiora
  • 2 łyżeczki tłuszczu do smażenia
  • 2 łyżeczki przyprawy curry
  • łyżeczka papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz

Przepis:

Czipsy
Obierz kartofle i pokrój je w cienkie plasterki. Z kalafiora odetnij małe ?kwiatki". Rozgrzej tłuszcz na patelni. Wrzuć do tłuszczu kartofle i kalafior, dokładnie wymieszaj. Przykryj i duś na małym ogniu przez 15 min., co jakiś czas mieszając. Dodaj zmiażdżony, lub posiekany drobno czosnek, posyp przyprawami i smaż ( bez przykrycia ) aż warzywa zmiękną i się zrumienią.
Podawaj jako dodatek do zimnych lub gorących mięs.
Przygotowanie - 10 min., gotowanie - 28 min.

Czipsy - Zdjęcia

Czipsy - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy