Zobacz inne przepisy
Przepis na: Cytrynowy biszkopt
Składniki( bułka tarta ,cukier ,esencja waniliowa ,jajka ,masło ,mąka ,olej ,olej ,proszek do pieczenia ,sok z cytryny ):
- 6 jajek
- 1.5 szklanki cukru
- 4 łyżki oleju lub stopionego masła
- sok z jednej cytryny
- łyżeczka esencji waniliowej
- 1.5 szklanki mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- olej i tarta bułka do formy lub specjalny pergamin do jej wyłożenia
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: WIGILIA I BOŻE NARODZENIE
TORCIK CYTRYNOWY biszkopty - 70-80 sztuk 50 dag masła 50 dag cukru pudru 7 żółtek skórka otarta z dwóch cytryn sok z 2 cytryn mielone orzechy lub migdały 50 dag masła utrzeć na pianę. Do tego dodawać naprzemiennie: 50 dag cukru pudru i pojedynczo 7 żółtek oraz skórkę z
-
Re: Świąteczne przepisy kulinarme III
TORCIK CYTRYNOWY biszkopty - 70-80 sztuk 50 dag masła 50 dag cukru pudru 7 żółtek skórka otarta z dwóch cytryn sok z 2 cytryn mielone orzechy lub migdały 50 dag masła utrzeć na pianę. Do tego dodawać naprzemiennie: 50 dag cukru pudru i pojedynczo 7 żółtek oraz skórkę z
-
Re: Zielono mi - jarmuż, seler naciowy, awokado s
TORCIK CYTRYNOWY biszkopty - 70-80 sztuk 50 dag masła 50 dag cukru pudru 7 żółtek skórka otarta z dwóch cytryn sok z 2 cytryn mielone orzechy lub migdały 50 dag masła utrzeć na pianę. Do tego dodawać naprzemiennie: 50 dag cukru pudru i pojedynczo 7 żółtek oraz skórkę z
-
Re: ?Owocowy raj - przepisy, informacje, porady?
TORCIK CYTRYNOWY biszkopty - 70-80 sztuk 50 dag masła 50 dag cukru pudru 7 żółtek skórka otarta z dwóch cytryn sok z 2 cytryn mielone orzechy lub migdały 50 dag masła utrzeć na pianę. Do tego dodawać naprzemiennie: 50 dag cukru pudru i pojedynczo 7 żółtek oraz skórkę z
-
Re: A może wątek kulinarny XII
TORCIK CYTRYNOWY biszkopty - 70-80 sztuk 50 dag masła 50 dag cukru pudru 7 żółtek skórka otarta z dwóch cytryn sok z 2 cytryn mielone orzechy lub migdały 50 dag masła utrzeć na pianę. Do tego dodawać naprzemiennie: 50 dag cukru pudru i pojedynczo 7 żółtek oraz skórkę z
-
Re: A może wątek kulinarny VIII
ARBUZIK 150 g podłużnych biszkoptów, 100 g miękkiego masła, 1 torebka zielonej galaretki, 250 ml wody, 50 g cukru, 200 g twarogu, 1 torebka cukru waniliowego, 2 łyżki soku z cytryny, 400 g śmietany (do ubicia), śmietan - fix, kulki arbuza, listki melisy cytrynowej Biszkopty przełożyć do torebki
-
Re: Kolorowo i owocowo - nie tylko słodkie przepi
ARBUZIK 150 g podłużnych biszkoptów, 100 g miękkiego masła, 1 torebka zielonej galaretki, 250 ml wody, 50 g cukru, 200 g twarogu, 1 torebka cukru waniliowego, 2 łyżki soku z cytryny, 400 g śmietany (do ubicia), śmietan - fix, kulki arbuza, listki melisy cytrynowej Biszkopty przełożyć do torebki
-
Re: Krem do tortu - poszukuję przepisu
Cytrynowy: na bazie bialek, cukru i zelatyny. ZAWSZE wychodzi. I jest pyszny. Tylko że najlepiej zrobić też do niego cytrynowy biszkopt. Jeśli jesteś zainteresowana, to daj znać, pogrzebię w szufladzie i odszukam przepis :)