Zobacz inne przepisy
Przepis na: Cytrynowy biszkopt
Składniki( bułka tarta ,cukier ,esencja waniliowa ,jajka ,masło ,mąka ,olej ,olej ,proszek do pieczenia ,sok z cytryny ):
- 6 jajek
- 1.5 szklanki cukru
- 4 łyżki oleju lub stopionego masła
- sok z jednej cytryny
- łyżeczka esencji waniliowej
- 1.5 szklanki mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- olej i tarta bułka do formy lub specjalny pergamin do jej wyłożenia
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: Pączki, faworki i inne pierdołki
MALINOWO KOKOSOWE ORZEŹWIENIE maliny 600g 2 jogurty naturalne po 400ml wiórki kokosowe 150g 4 galaretki cytrynowe biszkopty 180g masło 300g cukier puder 3 łyżki 2 galaretki malinowe Blaszkę 24/35 wyłożyć folią aluminiową. Na spód dać biszkopty. Dwie galaretki
-
Re: A może wątek kulinarny XII
MALINOWO KOKOSOWE ORZEŹWIENIE maliny 600g 2 jogurty naturalne po 400ml wiórki kokosowe 150g 4 galaretki cytrynowe biszkopty 180g masło 300g cukier puder 3 łyżki 2 galaretki malinowe Blaszkę 24/35 wyłożyć folią aluminiową. Na spód dać biszkopty. Dwie galaretki
-
Re: ?Owocowy raj - przepisy, informacje, porady?
MALINOWO KOKOSOWE ORZEŹWIENIE maliny 600g 2 jogurty naturalne po 400ml wiórki kokosowe 150g 4 galaretki cytrynowe biszkopty 180g masło 300g cukier puder 3 łyżki 2 galaretki malinowe Blaszkę 24/35 wyłożyć folią aluminiową. Na spód dać biszkopty. Dwie galaretki
-
Re: WIGILIA I BOŻE NARODZENIE
TORCIK CYTRYNOWY biszkopty - 70-80 sztuk 50 dag masła 50 dag cukru pudru 7 żółtek skórka otarta z dwóch cytryn sok z 2 cytryn mielone orzechy lub migdały 50 dag masła utrzeć na pianę. Do tego dodawać naprzemiennie: 50 dag cukru pudru i pojedynczo 7 żółtek oraz skórkę z
-
Re: Świąteczne przepisy kulinarme III
TORCIK CYTRYNOWY biszkopty - 70-80 sztuk 50 dag masła 50 dag cukru pudru 7 żółtek skórka otarta z dwóch cytryn sok z 2 cytryn mielone orzechy lub migdały 50 dag masła utrzeć na pianę. Do tego dodawać naprzemiennie: 50 dag cukru pudru i pojedynczo 7 żółtek oraz skórkę z
-
Re: Zielono mi - jarmuż, seler naciowy, awokado s
TORCIK CYTRYNOWY biszkopty - 70-80 sztuk 50 dag masła 50 dag cukru pudru 7 żółtek skórka otarta z dwóch cytryn sok z 2 cytryn mielone orzechy lub migdały 50 dag masła utrzeć na pianę. Do tego dodawać naprzemiennie: 50 dag cukru pudru i pojedynczo 7 żółtek oraz skórkę z
-
Re: ?Owocowy raj - przepisy, informacje, porady?
TORCIK CYTRYNOWY biszkopty - 70-80 sztuk 50 dag masła 50 dag cukru pudru 7 żółtek skórka otarta z dwóch cytryn sok z 2 cytryn mielone orzechy lub migdały 50 dag masła utrzeć na pianę. Do tego dodawać naprzemiennie: 50 dag cukru pudru i pojedynczo 7 żółtek oraz skórkę z
-
Re: A może wątek kulinarny XII
TORCIK CYTRYNOWY biszkopty - 70-80 sztuk 50 dag masła 50 dag cukru pudru 7 żółtek skórka otarta z dwóch cytryn sok z 2 cytryn mielone orzechy lub migdały 50 dag masła utrzeć na pianę. Do tego dodawać naprzemiennie: 50 dag cukru pudru i pojedynczo 7 żółtek oraz skórkę z