Przepis na: Cytrynowe mas³o

Zg³o¶ b³±d

Sk³adniki( cytryna ,mas³o ,natka pietruszki ,papryka ,sól ):

  • pó³ kostki miêkkiego mas³a
  • 2 ³y¿ki soku z cytryny
  • ³y¿ka posiekanej natki pietruszki
  • szczypta papryki (niekoniecznie)
  • sól

Przepis:

Cytrynowe mas³o
Wymieszaj dok³adnie wszystkie sk³adniki. Takie mas³o jest doskona³e np. do gotowanych ryb lub do ziemniaków - po prostu gotowanych albo pieczonych.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu
  • Re: A mo¿e w±tek kulinarny XV

    BABKA KAKAOWA 250 g mas³a 1 szklanka cukru 4 jajka 2 szklanki m±ki 1/2 szklanki mleka 2 ³y¿eczki sody oczyszczonej 1,5 ³y¿ki kakao 2 ³y¿ki d¿emu z czarnej porzeczki 1/2 szklanki cukru pudru sok z po³owy cytryny kandyzowana skórka cytrynowa Mas³o utrzeæ razem z cukrem na puszyst± masê. Nie

  • Re: Dowcipy z zaj±czkiem w tle

    BABKA KAKAOWA 250 g mas³a 1 szklanka cukru 4 jajka 2 szklanki m±ki 1/2 szklanki mleka 2 ³y¿eczki sody oczyszczonej 1,5 ³y¿ki kakao 2 ³y¿ki d¿emu z czarnej porzeczki 1/2 szklanki cukru pudru sok z po³owy cytryny kandyzowana skórka cytrynowa Mas³o utrzeæ razem z cukrem na puszyst± masê. Nie

  • Re: ¦wi±teczne przepisy kulinarne IV

    BABKA KAKAOWA 250 g mas³a 1 szklanka cukru 4 jajka 2 szklanki m±ki 1/2 szklanki mleka 2 ³y¿eczki sody oczyszczonej 1,5 ³y¿ki kakao 2 ³y¿ki d¿emu z czarnej porzeczki 1/2 szklanki cukru pudru sok z po³owy cytryny kandyzowana skórka cytrynowa Mas³o utrzeæ razem z cukrem na puszyst± masê. Nie

  • Re: W¡TKI DOTYCZ¡CE KUCHNI I PRZEPISÓW KULINARNYC

    BABKA KAKAOWA 250 g mas³a 1 szklanka cukru 4 jajka 2 szklanki m±ki 1/2 szklanki mleka 2 ³y¿eczki sody oczyszczonej 1,5 ³y¿ki kakao 2 ³y¿ki d¿emu z czarnej porzeczki 1/2 szklanki cukru pudru sok z po³owy cytryny kandyzowana skórka cytrynowa Mas³o utrzeæ razem z cukrem na puszyst± masê. Nie

  • Re: Wielkanocne zwyczaje

    BABKA KAKAOWA 250 g mas³a 1 szklanka cukru 4 jajka 2 szklanki m±ki 1/2 szklanki mleka 2 ³y¿eczki sody oczyszczonej 1,5 ³y¿ki kakao 2 ³y¿ki d¿emu z czarnej porzeczki 1/2 szklanki cukru pudru sok z po³owy cytryny kandyzowana skórka cytrynowa Mas³o utrzeæ razem z cukrem na puszyst± masê. Nie

  • Re: Wielkanocne zwyczaje

    ciasto ze wszystkich powy¿szych sk³adników i w³o¿yæ do lodówki na dowolny czas. Blachê o wymiarach 23x31 cm wysmarowaæ t³uszczem, wy³o¿yæ do niej ciasto i nak³uæ widelcem do¶æ gêsto, aby nie robi³y siê pêcherze podczas pieczenia. Upiec w temperaturze ok. 200-220 stopni na z³oty kolor. Masa cytrynowa

  • Re: A mo¿e w±tek kulinarny XV

    ciasto ze wszystkich powy¿szych sk³adników i w³o¿yæ do lodówki na dowolny czas. Blachê o wymiarach 23x31 cm wysmarowaæ t³uszczem, wy³o¿yæ do niej ciasto i nak³uæ widelcem do¶æ gêsto, aby nie robi³y siê pêcherze podczas pieczenia. Upiec w temperaturze ok. 200-220 stopni na z³oty kolor. Masa cytrynowa

  • Re: Dowcipy z zaj±czkiem w tle

    ciasto ze wszystkich powy¿szych sk³adników i w³o¿yæ do lodówki na dowolny czas. Blachê o wymiarach 23x31 cm wysmarowaæ t³uszczem, wy³o¿yæ do niej ciasto i nak³uæ widelcem do¶æ gêsto, aby nie robi³y siê pêcherze podczas pieczenia. Upiec w temperaturze ok. 200-220 stopni na z³oty kolor. Masa cytrynowa

Zobacz inne przepisy