Zobacz inne przepisy
Przepis na: Cytrynowe masło
Składniki( cytryna ,masło ,natka pietruszki ,papryka ,sól ):
- pół kostki miękkiego masła
- 2 łyżki soku z cytryny
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- szczypta papryki (niekoniecznie)
- sól
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Cytrynowe masło
maslo cytrynowe - super rzecz do zapiekanego filetu z kurczaka z ananasem! moiiiiidzio
-
Re: Obłędnie pyszny deser z jagodami
Dziś przy próbie ubicia mascarpone z dodatkami zrobiło mi się cytrynowe masło. :-( Teraz doczytałam, że w oryginale jest napisane wymieszać - tu ubić. Może faktycznie wystarczy dobrze wymieszać? Jutro kolejna próba, bo borówki gotowe czekają.
-
Już kiedyś było - zrolowana panga
wątek już zarchiwizowany a warto go przypomnieć, połączenie smaku ryby miodu i musztardy baaardzo mi się podoba i jeszcze to cytrynowe masło :) polecam fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,44140979,44140979.html
-
Re: Masło waniliowe do ciała Ziaja- super:)
JA kupiłam sobie masło oliwkowe i jestem bardzo zadowolona. Zapach ma zupełnie inny niż krem oliwkowy, taki lżejszy, trochę jakby cytrynowy. Masło naprawdę świetnie się wchłania, no i skóra potem jest taka przyjemna w dotyku. Kupiłam je w sklepie internetowym :-).
-
Re: A może by tak wątek kulinarny III
, melisa cytrynowa Masło utrzeć z cukrem i szczyptą soli. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa kolejno wbijać do niej jajka, ucierając. Dołożyć skórkę otartą z cytryny. Porcjami na przemian dodawać maślankę oraz obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ucierać jeszcze kilka minut. Formę z
-
Re: A może by tak wątek kulinarny II
przepisu na opakowaniu. Twaróg i ugotwane jajko oraz skórkę pomarańczową dwukrotnie zemleć. Masę dokładnie wymieszać z cukrem oraz galaretką cytrynową. Masło utrzeć na jasnokremową, puszystą masę. Stale ucierając, małymi porcjami dodawać masę serową. Przełożyć do małych foremek albo do tortownicy. Jagody i
-
Re: co do wołowiny w winie
. Ugotowany mieszasz z szafranowo pietruszkowo cytrynowym masłem w grubym rondli i trzymasz kilka minut pod przykrywką. Jeśli zbyt chaotycznie napisałam pytaj o szczegóły :) -- https://smileys.smileycentral.com/cat/10/10_2_25.gif
-
babka drożdżowa
cukier wymieszać (ze świeżymi wcześniej zrobić rozczyn). Wsypać do dużej misy. Dodać żółtka, jajko, mleko, ekstrakt cytrynowy, masło. Wszystko zmiksować mikserem z przystawką (hakiem) do ciasta drożdżowego, można również wyrobić ręcznie. Pod koniec dodać rodzynki, ostatni raz wyrobić. Ciasto