Przepis na: Cytrynowe mas³o

Zg³o¶ b³±d

Sk³adniki( cytryna ,mas³o ,natka pietruszki ,papryka ,sól ):

  • pó³ kostki miêkkiego mas³a
  • 2 ³y¿ki soku z cytryny
  • ³y¿ka posiekanej natki pietruszki
  • szczypta papryki (niekoniecznie)
  • sól

Przepis:

Cytrynowe mas³o
Wymieszaj dok³adnie wszystkie sk³adniki. Takie mas³o jest doskona³e np. do gotowanych ryb lub do ziemniaków - po prostu gotowanych albo pieczonych.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu
  • Re: A mo¿e by tak w±tek kulinarny XIV

    malakserze z natk± pietruszki, startym imbirem, czosnkiem oraz skórk± cytrynow±. Mas³o lekko solimy i pieprzymy. Jeszcze chwilê miksujemy. Do naciêæ wk³adamy po ³y¿ce mas³a. Pieczemy 10 minut w 200°C. Na ka¿dym kawa³ku ryby k³adziemy po 2 krewetki i po wiórku mas³a. Pieczemy jeszcze 5-7 minut.  W czasie, gdy

  • Re: A mo¿e by tak w±tek kulinarny XIV

    SZARLOTKA CYTRYNOWA Sk³adniki: Ciasto cytrynowe: mas³o min. 82% ? 300 g cukier drobny ? 230 g jajka ? 6 szt cytryna ? 3 szt m±ka pszenna ? 300 g proszek do pieczenia ? 3 ³y¿eczki Warstwa jab³kowa: jab³ka ? 1 kg rodzynki ? 30 g mas³o ? 20 g cynamon ? 1 ³y¿eczka Warstwa serowa: ser 3 x mielony

  • Re: A mo¿e by tak w±tek kulinarny XIII

    BABECZKI 4 jajka, 225 gram m±ki, 225 gram cukru, 225 gram mas³a, torebka cukru waniliowego, cukier puder, kakao(ilo¶æ wg. uznania) mo¿emy dodaæ parê kropel aromatu cytrynowego Mas³o rozrabiamy z cukrem na jednolit± masê - najlepiej rêcznie, pod koniec mo¿emy u¿yæ

  • Re: P±czki, faworki i inne pierdo³ki

    BABECZKI 4 jajka, 225 gram m±ki, 225 gram cukru, 225 gram mas³a, torebka cukru waniliowego, cukier puder, kakao(ilo¶æ wg. uznania) mo¿emy dodaæ parê kropel aromatu cytrynowego Mas³o rozrabiamy z cukrem na jednolit± masê - najlepiej rêcznie, pod koniec mo¿emy u¿yæ

  • Cytrynowe mas³o

    maslo cytrynowe - super rzecz do zapiekanego filetu z kurczaka z ananasem! moiiiiidzio

  • Re: Ob³êdnie pyszny deser z jagodami

    Dzi¶ przy próbie ubicia mascarpone z dodatkami zrobi³o mi siê cytrynowe mas³o. :-( Teraz doczyta³am, ¿e w oryginale jest napisane wymieszaæ - tu ubiæ. Mo¿e faktycznie wystarczy dobrze wymieszaæ? Jutro kolejna próba, bo borówki gotowe czekaj±.

  • Ju¿ kiedy¶ by³o - zrolowana panga

    w±tek ju¿ zarchiwizowany a warto go przypomnieæ, po³±czenie smaku ryby miodu i musztardy baaardzo mi siê podoba i jeszcze to cytrynowe mas³o :) polecam fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,44140979,44140979.html

  • Re: Mas³o waniliowe do cia³a Ziaja- super:)

    JA kupi³am sobie mas³o oliwkowe i jestem bardzo zadowolona. Zapach ma zupe³nie inny ni¿ krem oliwkowy, taki l¿ejszy, trochê jakby cytrynowy. Mas³o naprawdê ¶wietnie siê wch³ania, no i skóra potem jest taka przyjemna w dotyku. Kupi³am je w sklepie internetowym :-).

Zobacz inne przepisy