Zobacz inne przepisy
Przepis na: Cytrynowe mas³o
Sk³adniki( cytryna ,mas³o ,natka pietruszki ,papryka ,sól ):
- pó³ kostki miêkkiego mas³a
- 2 ³y¿ki soku z cytryny
- ³y¿ka posiekanej natki pietruszki
- szczypta papryki (niekoniecznie)
- sól
Przepis:
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
Re: T³usty czwartek
W£OSKIE P¡CZKI 500 g m±ki pszennej 200 g purée ziemniaczanego 80 g cukru 100 g mas³a 100 g mleka 3 jajka 25 g ¶wie¿ych dro¿d¿y szczypta soli skórka starta z 1 cytryny oraz ³y¿ka wódki lub 2 ³y¿ki likieru cytrynowego Mas³o i dro¿d¿e nale¿y wyj±æ wcze¶niej z lodówki, by nabra³y pokojowej
-
Re: P±czki, faworki i inne drobne ciasteczka
W£OSKIE P¡CZKI 500 g m±ki pszennej 200 g purée ziemniaczanego 80 g cukru 100 g mas³a 100 g mleka 3 jajka 25 g ¶wie¿ych dro¿d¿y szczypta soli skórka starta z 1 cytryny oraz ³y¿ka wódki lub 2 ³y¿ki likieru cytrynowego Mas³o i dro¿d¿e nale¿y wyj±æ wcze¶niej z lodówki, by nabra³y pokojowej
-
Re: ¦WIÊTA RÓ¯NE
W£OSKIE P¡CZKI 500 g m±ki pszennej 200 g purée ziemniaczanego 80 g cukru 100 g mas³a 100 g mleka 3 jajka 25 g ¶wie¿ych dro¿d¿y szczypta soli skórka starta z 1 cytryny oraz ³y¿ka wódki lub 2 ³y¿ki likieru cytrynowego Mas³o i dro¿d¿e nale¿y wyj±æ wcze¶niej z lodówki, by nabra³y pokojowej
-
Re: ¦wi±teczne przepisy kulinarne IV
W£OSKIE P¡CZKI 500 g m±ki pszennej 200 g purée ziemniaczanego 80 g cukru 100 g mas³a 100 g mleka 3 jajka 25 g ¶wie¿ych dro¿d¿y szczypta soli skórka starta z 1 cytryny oraz ³y¿ka wódki lub 2 ³y¿ki likieru cytrynowego Mas³o i dro¿d¿e nale¿y wyj±æ wcze¶niej z lodówki, by nabra³y pokojowej
-
Re: A mo¿e w±tek kulinarny XVII
W£OSKIE P¡CZKI 500 g m±ki pszennej 200 g purée ziemniaczanego 80 g cukru 100 g mas³a 100 g mleka 3 jajka 25 g ¶wie¿ych dro¿d¿y szczypta soli skórka starta z 1 cytryny oraz ³y¿ka wódki lub 2 ³y¿ki likieru cytrynowego Mas³o i dro¿d¿e nale¿y wyj±æ wcze¶niej z lodówki, by nabra³y pokojowej
-
Re: A mo¿e w±tek kulinarny XV
BABKA KAKAOWA 250 g mas³a 1 szklanka cukru 4 jajka 2 szklanki m±ki 1/2 szklanki mleka 2 ³y¿eczki sody oczyszczonej 1,5 ³y¿ki kakao 2 ³y¿ki d¿emu z czarnej porzeczki 1/2 szklanki cukru pudru sok z po³owy cytryny kandyzowana skórka cytrynowa Mas³o utrzeæ razem z cukrem na puszyst± masê. Nie
-
Re: Dowcipy z zaj±czkiem w tle
BABKA KAKAOWA 250 g mas³a 1 szklanka cukru 4 jajka 2 szklanki m±ki 1/2 szklanki mleka 2 ³y¿eczki sody oczyszczonej 1,5 ³y¿ki kakao 2 ³y¿ki d¿emu z czarnej porzeczki 1/2 szklanki cukru pudru sok z po³owy cytryny kandyzowana skórka cytrynowa Mas³o utrzeæ razem z cukrem na puszyst± masê. Nie
-
Re: ¦wi±teczne przepisy kulinarne IV
BABKA KAKAOWA 250 g mas³a 1 szklanka cukru 4 jajka 2 szklanki m±ki 1/2 szklanki mleka 2 ³y¿eczki sody oczyszczonej 1,5 ³y¿ki kakao 2 ³y¿ki d¿emu z czarnej porzeczki 1/2 szklanki cukru pudru sok z po³owy cytryny kandyzowana skórka cytrynowa Mas³o utrzeæ razem z cukrem na puszyst± masê. Nie