Przepis na: Cytrynowe masło

Zgłoś błąd

Składniki( cytryna , masło , natka pietruszki , papryka , sól ):

  • pół kostki miękkiego masła
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • szczypta papryki (niekoniecznie)
  • sól

Przepis:

Cytrynowe masło
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Takie masło jest doskonałe np. do gotowanych ryb lub do ziemniaków - po prostu gotowanych albo pieczonych.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Cytrynowe masło

    maslo cytrynowe - super rzecz do zapiekanego filetu z kurczaka z ananasem! moiiiiidzio

  • Re: Obłędnie pyszny deser z jagodami

    Dziś przy próbie ubicia mascarpone z dodatkami zrobiło mi się cytrynowe masło. :-( Teraz doczytałam, że w oryginale jest napisane wymieszać - tu ubić. Może faktycznie wystarczy dobrze wymieszać? Jutro kolejna próba, bo borówki gotowe czekają.

  • Re: A może by tak wątek kulinarny III

    , melisa cytrynowa Masło utrzeć z cukrem i szczyptą soli. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa kolejno wbijać do niej jajka, ucierając. Dołożyć skórkę otartą z cytryny. Porcjami na przemian dodawać maślankę oraz obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ucierać jeszcze kilka minut. Formę z

  • Już kiedyś było - zrolowana panga

    wątek już zarchiwizowany a warto go przypomnieć, połączenie smaku ryby miodu i musztardy baaardzo mi się podoba i jeszcze to cytrynowe masło :) polecam fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,44140979,44140979.html

  • Re: Masło waniliowe do ciała Ziaja- super:)

    JA kupiłam sobie masło oliwkowe i jestem bardzo zadowolona. Zapach ma zupełnie inny niż krem oliwkowy, taki lżejszy, trochę jakby cytrynowy. Masło naprawdę świetnie się wchłania, no i skóra potem jest taka przyjemna w dotyku. Kupiłam je w sklepie internetowym :-).

  • Re: A może by tak wątek kulinarny II

    przepisu na opakowaniu. Twaróg i ugotwane jajko oraz skórkę pomarańczową dwukrotnie zemleć. Masę dokładnie wymieszać z cukrem oraz galaretką cytrynową. Masło utrzeć na jasnokremową, puszystą masę. Stale ucierając, małymi porcjami dodawać masę serową. Przełożyć do małych foremek albo do tortownicy. Jagody i

  • Re: co do wołowiny w winie

    . Ugotowany mieszasz z szafranowo pietruszkowo cytrynowym masłem w grubym rondli i trzymasz kilka minut pod przykrywką. Jeśli zbyt chaotycznie napisałam pytaj o szczegóły :) -- http://smileys.smileycentral.com/cat/10/10_2_25.gif

  • babka drożdżowa

    cukier wymieszać (ze świeżymi wcześniej zrobić rozczyn). Wsypać do dużej misy. Dodać żółtka, jajko, mleko, ekstrakt cytrynowy, masło. Wszystko zmiksować mikserem z przystawką (hakiem) do ciasta drożdżowego, można również wyrobić ręcznie. Pod koniec dodać rodzynki, ostatni raz wyrobić. Ciasto