Przepis na: Cielęcina ze szpinakiem i brokułami

Zgłoś błąd

Składniki( brokuły , cielęcina , mąka , melisa , mięta , mleko , pieprz , sól , szpinak ):

  • kawałek cielęciny (50-100 g)
  • garść liści szpinaku
  • filiżanka różyczek brokułu
  • płaska łyżeczka mąki
  • 2-3 łyżki mleka modyfikowanego
  • sól
  • pieprz
  • ew. świeże listki melisy lub mięty

Przepis:

Cielęcina ze szpinakiem i brokułami
Mięso umyj, wrzuć do wrzącej wody, gotuj do miękkości, po czym wyjmij, posiekaj drobno ostrym nożem w poprzek włókien.
Szpinak pokrój, różyczki brokułu podziel. Warzywa podduś pod przykryciem w minimalnej ilości wody (najlepiej w garnku ze stali nierdzewnej z grubym dnem).
Dodaj mięso, wymieszaj, zapraw płaską łyżeczką mąki zmieszaną z wodą, dopraw solą, ew. posiekanymi listkami ziół.
Zdejmij z ognia. Gdy przestygnie do 50°C, rozrzedź mlekiem.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy