Przepis na: Cielęcina z dynią i soczewicą

Zgłoś błąd

Składniki( dynia , jagnięcina , koncentrat pomidorowy , marchewka , patison , pomidory , soczewica ):

  • Niecałe 20 dag drobno pokrojonej cielęciny
  • 25 dag dyni lub patisona
  • drobno pokrojone w kostkę
  • 1 duża marchew w plasterkach
  • 5 dag przebranej i wypłukanej soczewicy
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • puszka pasteryzowanych pomidorów we własnym soku (40 dag).

Przepis:

Cielęcina z dynią i soczewicą
Wszystkie składniki zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 40 minut. Potrawę podaje się z ryżem i zielonymi warzywami, np. brokułami lub brukselką. To lekkostrawne danie po zmiksowaniu nadaje się także dla młodszych dzieci.