Zobacz inne przepisy
Przepis na: Ciasto marchwiowe z figami
Składniki( bułka tarta ,figi ,jajka ,marchewka ,masło ,mąka razowa pszenna ,olej ,proszek do pieczenia ,sok jabłkowy ):
- 20 dag suszonych fig
- 200 ml soku jabłkowego
- 2 jajka
- 7.5 dag masła
- 20 dag mąki razowej pszennej
- 25 dag utartej marchwi
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- olej i tarta bułka do formy lub specjalny pergamin do jej wyłożenia
Przepis:

Nagrzej piekarnik do 160 st. C. Przygotuj formę. Figi duś przez 30 min w soku jabłkowym, po czym odcedź i zmiksuj. Jajka utrzyj z masłem na pulchną masę, wymieszaj z mąką. Dodaj marchew i figowe puree. Piecz około godziny. Wyjmij z formy po ostygnięciu.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Ciasto marchwiowe z figami
czy w danym przepisie mogą być figi suszone?