Przepis na: Ciasto marchwiowe z figami

Zgłoś błąd

Składniki( bułka tarta , figi , jajka , marchewka , masło , mąka razowa pszenna , olej , proszek do pieczenia , sok jabłkowy ):

  • 20 dag suszonych fig
  • 200 ml soku jabłkowego
  • 2 jajka
  • 7.5 dag masła
  • 20 dag mąki razowej pszennej
  • 25 dag utartej marchwi
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej i tarta bułka do formy lub specjalny pergamin do jej wyłożenia

Przepis:

Ciasto marchwiowe z figami
Nagrzej piekarnik do 160 st. C. Przygotuj formę. Figi duś przez 30 min w soku jabłkowym, po czym odcedź i zmiksuj. Jajka utrzyj z masłem na pulchną masę, wymieszaj z mąką. Dodaj marchew i figowe puree. Piecz około godziny. Wyjmij z formy po ostygnięciu.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu